Installatie Inschakelen

Inhoudsopgave:

Installatie Inschakelen
Installatie Inschakelen

Video: Installatie Inschakelen

Video: Installatie Inschakelen
Video: TPM 2.0 aanzetten voor installatie Windows 11 2024, Mei
Anonim

Bij het opnieuw configureren van computers moet u vaak het hulpprogramma CMOS Setup gebruiken. Het wordt samen met het BIOS rechtstreeks in het ROM van het moederbord van de machine geschreven en daarom werkt het zelfs als er geen opstartapparaten zijn. De manier om het te noemen hangt af van het bordmodel.

Installatie inschakelen
Installatie inschakelen

instructies:

Stap 1

De algemeen aanvaarde manier om het CMOS Setup-hulpprogramma op te roepen is als volgt. Schakel uw computer in en druk vervolgens snel op de toets "F2" of "Delete" totdat het menu voor dit hulpprogramma op het scherm verschijnt. Welke van deze twee toetsen moet worden ingedrukt, hangt af van het moederbordmodel. De eerste van de toetsen wordt meestal gekozen door laptopfabrikanten, de tweede door desktopfabrikanten, maar er zijn uitzonderingen.

Stap 2

Als u niet weet op welke toets u moet drukken, kijk dan aandachtig naar de berichten die op het beeldscherm worden weergegeven tijdens de POST - Power-On Self-Test. Hoogstwaarschijnlijk ziet u een van deze regels onderaan het scherm: "Druk op F2 om Setup te openen" of "Druk op Delete om Setup te openen".

Stap 3

Sommige moderne BIOS-versies geven een welkomstscherm weer in plaats van POST-informatie voordat ze opstarten, wat soms niets zegt over welke toets de CMOS-setup binnengaat. Maar soms is er informatie over het verwijderen van deze screensaver. Druk op de juiste toets en je ziet een gewone POST.

Stap 4

Als u niet kunt vinden welke van de toetsen u moet indrukken om naar CMOS Setup te gaan, probeer dan eerst de "F2"-toets te gebruiken, en als de machine blijft opstarten, herstart deze dan, deze keer met de "Delete"-toets om in te voeren CMOS-instellingen.

Stap 5

Het is heel goed mogelijk dat u na het openen van het hulpprogramma, in plaats van een menu, wordt begroet met een formulier voor het invoeren van een wachtwoord. Schakel in dit geval de stroom van de computer uit, verwijder de miniatuurbatterij, gebruik een schroevendraaier om de contacten op de houder op het moederbord te sluiten (maar nooit de batterij zelf!), installeer hem vervolgens opnieuw, zet de computer aan en ga naar CMOS Setup.

Stap 6

Houd er bij het gebruik van het hulpprogramma rekening mee dat u daarin acties kunt uitvoeren die gevaarlijk zijn voor de computer, bijvoorbeeld de processor overklokken tot een zodanige frequentie dat deze uitvalt. Er is hier maar één regel: verander in geen geval de instellingen waarvan u het doel niet weet. En als u er per ongeluk een hebt gewijzigd, voer dan onmiddellijk de afsluitbewerking uit zonder de instellingen op te slaan en voer vervolgens het hulpprogramma opnieuw in.

Aanbevolen: