Hoe Een Map Te Openen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Map Te Openen
Hoe Een Map Te Openen

Video: Hoe Een Map Te Openen

Video: Hoe Een Map Te Openen
Video: Windows 10: veelgebruikte map snel openen 2024, Mei
Anonim

Het lijkt erop dat bijna alle pc-gebruikers weten hoe ze mappen (mappen) moeten openen, maar soms stuiten ze op zulke problemen dat normaal openen van mappen onmogelijk is. Dit gebeurt wanneer de toegang tot een specifieke map wordt gesloten of het besturingssysteem crasht.

Hoe een map te openen
Hoe een map te openen

Noodzakelijk

Standaard tools van het besturingssysteem Windows XP

instructies:

Stap 1

Wanneer u de toegang tot sommige mappen sluit, kan hun inhoud op een van de volgende manieren worden bekeken. Klik op het bovenste menu "Extra" in een geopend venster "Verkenner", klik op "Mapopties". Ga in het geopende venster naar het tabblad 'Weergave' en schakel het selectievakje naast 'Eenvoudig delen van bestanden gebruiken' uit.

Stap 2

U kunt ook de toegangsrechten tot mappen wijzigen in de subsectie Beveiliging. Klik met de rechtermuisknop op de map die niet wordt geopend en selecteer vervolgens Eigenschappen. Ga in het geopende venster naar het tabblad "Beveiliging" en klik op de knop "Geavanceerd". Ga in het nieuwe venster naar het tabblad "Eigenaar", selecteer vervolgens een gebruiker die de rechten heeft om alle mappen te openen en vink het vakje aan naast "Eigenaar van subcontainers en objecten vervangen".

Stap 3

Soms verwarren sommige gebruikers mappen en snelkoppelingen die naar de vereiste mappen linken. Het label heeft een kleine pijl in de linkerhoek. Bij sommige aanpassingsprogramma's voor het besturingssysteem kunt u de kleine pijlen uit de snelkoppelingsafbeelding verwijderen. Het is dus heel gemakkelijk om de echte map en de snelkoppeling te verwarren.

Stap 4

Om onderscheid te maken tussen de map en de snelkoppeling die u nodig hebt, klikt u met de rechtermuisknop op het object en selecteert u het item "Eigenschappen" van het contextmenu. Het tabblad "Snelkoppeling" in het geopende venster zegt dat dit object geen map is, maar slechts een link (snelkoppeling). Om de locatie van de map te achterhalen, klikt u op de knop "Zoek object". De inhoud van de gezochte map verschijnt op het scherm.

Stap 5

Als u de snelkoppeling die naar de map leidt niet langer nodig heeft, kunt u deze verwijderen. Onthoud de locatie van de map die u zoekt. Om snel te verwijderen en de prullenbak te omzeilen, drukt u op de Shift + Delete-toetsen.

Aanbevolen: