Transparantie Instellen

Inhoudsopgave:

Transparantie Instellen
Transparantie Instellen

Video: Transparantie Instellen

Video: Transparantie Instellen
Video: Het digitale antwoordenboek instellen 2024, Mei
Anonim

Tegenwoordig is Adobe Photoshop een van de meest populaire ontwerpprogramma's en webontwerpers. De onbeperkte mogelijkheden van dit programma hebben al lang de liefde verdiend van foto-editors en verschillende afbeeldingen. Het effect van transparantie wordt tegenwoordig door elke tweede ontwerper actief gebruikt. Met een product van Adobe kun je snel afbeeldingen maken met verschillende transparantieniveaus.

Transparantie instellen
Transparantie instellen

Noodzakelijk

Adobe Photoshop CS4-software

instructies:

Stap 1

We zullen de transparantie instellen met behulp van het voorbeeld van een foto, die elke geometrische figuur op een witte achtergrond toont. Om een bestand in Photoshop CS4 te openen, klikt u met de rechtermuisknop op het bestand, selecteert u "Openen met" in het contextmenu van het bestand, selecteert u Adobe Photoshop CS4. Selecteer in het geopende bestand de volledige afbeelding en kopieer deze naar het klembord. Dit kan worden gedaan door achtereenvolgens op de sneltoetsen Ctrl + A en Ctrl + C te drukken.

Stap 2

Maak een nieuw bestand door op Ctrl + N te drukken. Geef in het geopende venster een transparante achtergrondkleur op en selecteer de set "Klembord". Om de gekopieerde afbeelding in een nieuw bestand te plakken, drukt u op Ctrl + V. Nu moet u alle witte gebieden selecteren. Gebruik het gereedschap Toverstaf. Stel de gereedschapstolerantie in op 2. Klik op de witte achtergrond van de afbeelding. Het geselecteerde gebied kan worden verwijderd met de knop Verwijderen. Als u deze tool gebruikt, worden ook andere delen van de afbeelding geselecteerd die qua kleur vergelijkbaar zijn met wit, verminder de tolerantie tot één.

Stap 3

Controleer na het verwijderen van de witte achtergrond nogmaals de kleinste fragmenten in je afbeelding. Als alles goed is verlopen, hoeft u alleen nog het bestand op te slaan. Druk op de sneltoets Ctrl + S. Selecteer het gif-formaat. Waarom dit specifieke formaat? Met dit formaat kunt u in ieder geval de transparantie behouden.

Stap 4

U kunt deze bewerking ook uitvoeren met het gereedschap Achtergrondwisser. In dit geval is het niet nodig om een nieuw bestand aan te maken, aangezien: een gum wist elke afbeelding naar de achtergrond.

Aanbevolen: