Een Schoolnetwerk Opzetten

Inhoudsopgave:

Een Schoolnetwerk Opzetten
Een Schoolnetwerk Opzetten

Video: Een Schoolnetwerk Opzetten

Video: Een Schoolnetwerk Opzetten
Video: Febe in het ziekenhuis?! - Kinderen voor Kinderen op weg naar Live in Concert #6 2024, Mei
Anonim

Computers in de moderne school zijn niet alleen een klas informatica. Er zijn computers in de schooladministratie, op de boekhoudafdeling en in de bibliotheek. Het aansluiten van schoolcomputers op het netwerk en zorgen voor de normale werking van het netwerk is de verantwoordelijkheid van de netwerkbeheerder. Maar zelfs een niet-professionele gebruiker kan een lokaal schoolnetwerk configureren en onderhouden.

Een schoolnetwerk opzetten
Een schoolnetwerk opzetten

Noodzakelijk

  • - Computers uitgerust met netwerkkaarten en onderling verbonden door een "crossover"-kabel;
  • - nieuwe stuurprogramma's geïnstalleerd voor de netwerkkaart en de moederbordchipset.

instructies:

Stap 1

Om de prestaties van de netwerkkaart te controleren, voert u "Apparaatbeheer" uit. Selecteer hiervoor "Configuratiescherm" in het menu "Start". Klik op "Hardware en geluid" → "Apparaatbeheer".

Stap 2

Zorg ervoor dat de netwerkkaart correct is geïnstalleerd. Vink het "Manager" item "Netwerkadapters" aan. Er mogen geen uitroeptekens of vraagtekens rond dit item staan. Installeer indien nodig het stuurprogramma van de netwerkkaart opnieuw.

Stap 3

Installeer netwerkprotocollen en -services. Open hiervoor de map "Netwerkverbindingen". Klik op Start, selecteer Configuratiescherm → Netwerkverbindingen. Klik in het gedeelte "Netwerk en internet" op "Netwerkcentrum".

Stap 4

Zoek in de kolom "Local Area Connection" naar "Eigenschappen". Controleer op het tabblad Eigenschappen de standaard door Windows geïnstalleerde protocollen en services. Configureer, installeer of verwijder indien nodig de componenten die in het venster worden aangeboden.

Stap 5

Configureer het IP-adres. Ga naar "Configuratiescherm" → "Netwerkcentrum". Selecteer het gedeelte "Local Area Connection" en klik op de link "Status bekijken". Klik in het venster dat verschijnt op de knop "Eigenschappen".

Stap 6

Selecteer uit de aangeboden lijst met componenten het internetprotocol, afhankelijk van het besturingssysteem van uw computer. Als uw besturingssysteem WindowsXP is, selecteert u Internet Protocol (TCP / IP). Voor latere besturingssystemen - "Internet Protocol versie 4 (TCP / IPv4). Klik vervolgens op "Eigenschappen".

Stap 7

Wijzig in het eigenschappenvenster dat verschijnt de schakelaar van "Automatisch een IP-adres verkrijgen" in "Het volgende IP-adres gebruiken". Zorg er dan voor dat de velden "IP-adres" en "Subnetmasker" beschikbaar zijn. Voer IP-waarden in uit het bereik 192.168.0.0/16, 10.0.0.0/8 of 172.16.0.0/12.

Stap 8

Als u IP-adressen in een specifiek bereik hebt gekregen toen de school verbinding maakte met internet, selecteer dan adressen uit dat bereik. Als u de toegang van de computer tot internet rechtstreeks moet configureren, stelt u naast het IP-adres en het subnetmasker de waarden in van de standaardgateway en DNS-servers. Deze waarden worden gegeven samen met een reeks IP-adressen wanneer verbonden met internet.

Stap 9

Identificeer uw computer. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram Deze computer. Selecteer Eigenschappen in het menu dat verschijnt. Open de subsectie "Computernaam" → "Wijzigen". Voer de naam van de computer en werkgroep in Latijnse letters in. De naam van de werkgroep moet hetzelfde zijn voor alle computers in het netwerk en de naam voor elke pc moet uniek zijn. Klik OK.

Aanbevolen: