Een Lokaal Netwerk Opzetten In De Klas

Inhoudsopgave:

Een Lokaal Netwerk Opzetten In De Klas
Een Lokaal Netwerk Opzetten In De Klas

Video: Een Lokaal Netwerk Opzetten In De Klas

Video: Een Lokaal Netwerk Opzetten In De Klas
Video: Netwerken voor beginners deel 1: Infrastructuur en IP plan 2024, Mei
Anonim

Om effectief te leren werken met een computer in de klas, moet je weten hoe je een lokaal netwerk tussen apparaten op de juiste manier opzet en lessen voor studenten zo gemakkelijk mogelijk maakt.

Een lokaal netwerk opzetten in de klas
Een lokaal netwerk opzetten in de klas

instructies:

Stap 1

Sluit en configureer de apparatuur die nodig is om een lokaal netwerk te creëren. Het belangrijkste element waarmee u het netwerk kunt configureren, is in feite de netwerkkaart. Het is aanwezig op alle moderne computers, maar als het er niet is, moet je het apart aansluiten. Dit element moet aanwezig zijn op alle apparaten die op het LAN zijn aangesloten. Sluit alle computers aan op de router met behulp van een twisted pair-kabel: sluit het ene uiteinde aan op de router en het andere op de netwerkkaart in de systeemeenheid.

Stap 2

Configureer een individueel IP-adres voor elke computer in de klas. Ga naar "Start" en selecteer het menu-item "Configuratiescherm". Zoek in het geopende venster "Netwerkverbindingen" en klik erop. Selecteer uit de pictogrammen die op het scherm verschijnen degene die verantwoordelijk is voor het lokale netwerk en open het contextmenu van deze sectie met de linkermuisknop. Klik op Eigenschappen.

Stap 3

Klik eenmaal op het gedeelte Internet Protocol (TCP / IP) en klik op de knop "Eigenschappen". Vink in de geopende instellingen het vakje aan naast "Select the next IP" en schrijf de volgende nummers in het veld: 192.168.1.1. Tegenover de woorden "Subnetmasker" moet de volgende code staan: 255.255.255.0 (deze code is universeel voor alle pc's in de klas). De IP-computers die op het netwerk zijn aangesloten, moeten van elkaar verschillen door het laatste cijfer in het bereik van 1 tot 255.

Stap 4

Stel de computernaam in. Ga naar de map "Configuratiescherm" in het gedeelte "Systeem" en vervolgens naar het tabblad "Computernaam". Door op de knop "Wijzigen" te drukken, vult u de gevraagde informatie in en markeert u het item "Werkgroep", waarbij u ook deze groep een naam geeft. Computernamen mogen niet worden herhaald.

Stap 5

Configureer toegangsrechten. Ga hiervoor naar het item "Gebruikersaccounts" in het configuratiescherm en activeer het pictogram "Gast". Ga vervolgens naar het gedeelte "Beheer" in dezelfde map en klik op het gedeelte "Lokaal beleid". Klik in de verkenner die opent op "Rechten toewijzen aan gebruikers". Verwijder nu aan de rechterkant van de verkenner de regel "Toegang geweigerd: gast" door op Delete te drukken.

Stap 6

Deel bestanden. Selecteer hiervoor de gewenste map op de computer van de beheerder en selecteer Eigenschappen in het contextmenu. Configureer in het tabblad "Toegang" de parameters die bij u passen.

Aanbevolen: