Hoe Een Png-bestand Te Openen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Png-bestand Te Openen
Hoe Een Png-bestand Te Openen

Video: Hoe Een Png-bestand Te Openen

Video: Hoe Een Png-bestand Te Openen
Video: Opslaan met transparante achtergrond (Photoshop) 2024, April
Anonim

Afbeeldingen op een computer zijn in de vorm van digitale bestanden, waarvan het formaat afhangt van het type en het doel van de afbeeldingen. Conventioneel zijn al deze formaten verdeeld in twee grote groepen - voor het weergeven van een afbeelding op een beeldscherm en voor het afdrukken.

Afbeeldingen bekijken en bewerken
Afbeeldingen bekijken en bewerken

Van alle grafische formaten die tegenwoordig voor webafbeeldingen worden gebruikt, worden er drie het meest gebruikt: gif, jpeg en het jonge maar veelbelovende png-formaat. Het is in 1995 ontwikkeld als alternatief voor de niet-reagerende.

De belangrijkste voordelen van het png-formaat zijn ondersteuning voor alle kleuren, werken met transparante pixels, een efficiënt compressie-algoritme zonder verlies van beeldkwaliteit. In tegenstelling tot gif, dat alleen volledige transparantie ondersteunt, behoudt.

Het png-formaat ondersteunt RGB-, Grayskale-, Indexed Color- en Bitmap-kleurmodellen zonder alfakanalen. Het is niet bedoeld voor gebruik met professionele afbeeldingen en biedt geen ondersteuning voor CMYK-kleuren.

Een bestand met een png-extensie bekijken

De gemakkelijkste manier om zo'n bestand te openen, is door erop te dubbelklikken met de linkermuisknop. Zelfs als er geen extra software op uw computer is geïnstalleerd, start Windows Photo Viewer en wordt de afbeelding geopend. Bovendien opent dit formaat gemakkelijk de grafische editor Paint (waarin u de afbeelding ook kunt bewerken en een nieuwe kunt maken) en de Internet Explorer-browser, die in het standaardsoftwarepakket worden meegeleverd.

Voor comfortabeler werken met afbeeldingen is het beter om speciale programma's op uw computer te installeren om ze te sorteren, te bekijken en te verwerken. Het png-formaat is een grafisch bestand, dus elk van deze programma's kan er gemakkelijk mee werken. Er zijn veel gratis applicaties, waarvan de functionaliteit voldoende is om de meeste problemen op te lossen.

Als het systeem het bestand met de extensie.png"

Beeldkijkers en -editors

Picasa is een programma voor het bekijken en bewerken van afbeeldingen. Heeft ingebouwde filters waarmee u de afbeelding snel en efficiënt kunt verwerken. Bovendien kunt u in Picasa een presentatie maken van afbeeldingen, overgangen ernaar oppikken en geluid toevoegen.

FastStone Image Viewer is een handige applicatie voor thuisgebruik. Bevat alle basisfuncties voor beeldverwerking. Het belangrijkste voordeel van dit programma is het bekijken van een afbeelding die op volledig scherm is geopend met een toename van individuele details. Hierdoor kunt u elk gebied in detail zien. Een diavoorstelling die met FastStone is gemaakt, heeft een exe-extensie, zodat deze zelfs op de oudste computer gemakkelijk kan worden uitgevoerd.

XnView is een zeer functioneel programma met een intuïtieve interface. Foto's kunnen niet alleen worden bekeken, maar ook worden bewerkt. Veelgebruikte bewerkingen zoals fotorotatie, kleuruitlijning of rode-ogenverwijdering zijn direct beschikbaar in de viewport. Bovendien kunt u in dit programma een vervagingseffect creëren of de helderheid verbeteren. XnView heeft veel handige opties. Bijvoorbeeld zoeken naar dubbele bestanden, batchverwerking en het maken van een diavoorstelling.

Ashampoo Photo Commander FREE is een kwaliteitshulpprogramma voor het bekijken en verwerken van afbeeldingen. Heeft ingebouwde effecten zoals sepia, schaduw en scherpte, zodat u de afbeelding kunt bijsnijden en roteren. Naast de basisfuncties heeft het de mogelijkheid om foto's van het bureaublad te maken, foto's op een cd of dvd te branden, afbeeldingen te converteren en naar een e-mailadres te verzenden. Daarnaast kun je er panorama's en collages in maken.

Naast afbeeldingseditors en afbeeldingsviewers, kunnen png-bestanden in elke moderne browser worden geopend, evenals in Microsoft Office Word.

Alle beoordeelde programma's zijn volledig gratis. Er zijn veel andere soortgelijke toepassingen. Hiertoe behoren bijvoorbeeld Honeyview, waarmee je foto's direct vanuit een zip-, 7z- of rar-archief kunt bekijken zonder ze uit te pakken. Ook opmerkelijk is de Irfan View-beeldviewer. De functionaliteit kan aanzienlijk worden verhoogd met behulp van plug-ins, waarvan de keuze afhangt van de taken waarmee een bepaalde gebruiker wordt geconfronteerd.

Aanbevolen: