Hoe Een Schijf Te Splitsen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Schijf Te Splitsen
Hoe Een Schijf Te Splitsen

Video: Hoe Een Schijf Te Splitsen

Video: Hoe Een Schijf Te Splitsen
Video: RVS Kous insplitsen - dubbel gevlochten lijn 2024, Mei
Anonim

U heeft een nieuwe harde schijf voor uzelf gekocht. Geïnstalleerd, aangesloten. Als je deze harde schijf als extra opslag hebt, hoef je hem niet te delen. Maar als je daar een besturingssysteem gaat installeren, is het beter om het in 2 delen te splitsen - dit is de beste keuze. De eerste lokale schijf zal dienen om het besturingssysteem en de programma's erop te installeren, en de tweede zal al het andere opslaan. Nu hoe het te doen.

U kunt een schijf partitioneren zonder deze te formatteren
U kunt een schijf partitioneren zonder deze te formatteren

instructies:

Stap 1

Eerst moeten we een speciaal programma kiezen. Ik geef de voorkeur aan Acronis Disc Director. Dit programma is niet moeilijk te begrijpen, het werkt correct met alle gegevens op de schijf. Bovendien is de "Director" vaak geïntegreerd in opstartbare schijven, zodat deze ongeacht het besturingssysteem kan worden gebruikt.

Stap 2

Installeer het programma, voer het uit. In het venster zien we een kort overzicht van onze schijf.

Stap 3

Om de tweede logische schijf te maken, moeten we de eerste verkleinen. Om dit te doen, klikt u met de rechtermuisknop op het gedeelte en beweegt u de cursor over het item "Formaat wijzigen". Klik op de linkermuisknop en er wordt een venster geopend op het scherm waarin we de grootte van de schijf wijzigen door de schuifregelaar te verplaatsen of handmatig te typen. We kijken naar de kolom "Ruimte vrij na" en zien dat we ruimte hebben vrijgemaakt voor de tweede logische schijf.

Stap 4

Nu maken we dezelfde schijf. Klik met de rechtermuisknop in een lege ruimte die een minuut geleden verscheen, selecteer het item "Sectie maken". Ik raad je aan om het NTFS-bestandssysteem te kiezen en ervoor te zorgen dat we na het maken van een logische schijf geen extra ongebruikte ruimte over hebben. Hoewel het programma standaard zo'n plaats niet verlaat.

Stap 5

We hebben alle processen gemarkeerd, nu moeten we ze starten. Activeer hiervoor de "Processtartvlag". Sluit na het voltooien van alle bewerkingen het programma en start de computer opnieuw op. Na het opnieuw opstarten bewonderen we de twee logische schijven en zijn blij dat we hiervoor geen druppel data hoefden te verliezen.

Aanbevolen: