Windows: Hoe DEP Uit Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Windows: Hoe DEP Uit Te Schakelen
Windows: Hoe DEP Uit Te Schakelen

Video: Windows: Hoe DEP Uit Te Schakelen

Video: Windows: Hoe DEP Uit Te Schakelen
Video: How to disable secure boot policy on windows 10, 8.1 and 8 2024, Mei
Anonim

DEP, of Data Execution Prevention, geïmplementeerd op hardware- en softwareniveau, helpt uw computer te beschermen tegen een verscheidenheid aan virusaanvallen. Maar soms moet de gebruiker deze functie mogelijk uitschakelen.

Windows: hoe DEP uit te schakelen
Windows: hoe DEP uit te schakelen

Noodzakelijk

  • - Mogelijkheid om met de console te werken;
  • - kennis van het commando om DEP uit te schakelen.

instructies:

Stap 1

Het uitschakelen van DEP is gerechtvaardigd als u een betrouwbare antivirus en niet minder hoogwaardige firewall op uw computer hebt geïnstalleerd. In sommige gevallen kan het voldoende zijn DEP niet volledig uit te schakelen, maar de instellingen van deze functie te wijzigen. Ga hiervoor naar het "Configuratiescherm" en open vervolgens de menu-items "Eigenschappen" - "Geavanceerd". Zoek het gedeelte Prestaties, klik op de knop Opties en selecteer het tabblad Preventie van gegevensuitvoering. U hebt een beheerderswachtwoord nodig om DEP-instellingen te wijzigen.

Stap 2

Om DEP in Windows XP volledig uit te schakelen, moet u het bestand boot.ini aan het einde van de opstartschijf bewerken. Er zijn twee manieren om het te bewerken. Ten eerste: schakel de weergave van systeembestanden in, open hiervoor de eigenschappen van een map - "Extra" - "Mapopties" - "Bekijken". Activeer het keuzerondje "Verborgen bestanden en mappen weergeven", zoek vervolgens de regel "Beveiligde systeembestanden verbergen", schakel het uit en klik op OK.

Stap 3

Open het bestand boot.ini, zoek de parameter noexecute en wijzig deze in noexecute = AlwaysOff. Sla de wijzigingen op en start uw computer opnieuw op. DEP is nu altijd uitgeschakeld.

Stap 4

In de tweede optie kunt u het bestand boot.ini wijzigen via de functie voor het bewerken van opstart- en herstelparameters. Open het "Configuratiescherm", selecteer de regel "Systeem" in de lijst en vervolgens het item "Geavanceerd". Zoek en klik in het gedeelte Opstarten en herstellen op de knop Opties. Klik vervolgens in het nieuwe venster op de knop "Bewerken". Bewerk het bestand boot.ini en sla de wijzigingen op.

Stap 5

Als u het besturingssysteem Windows 7 gebruikt, kunt u DEP op de volgende manier uitschakelen. Start eerst de opdrachtregel (console), klik hiervoor op de knop "Start" en voer de opdracht cmd in het zoekveld in, klik vervolgens met de rechtermuisknop en voer het programma uit als beheerder. Voer vervolgens in het consolevenster dat wordt geopend het volgende in: bcdedit.exe / set {current} nx AlwaysOff, controleer de juistheid van de opdracht en druk op Enter. Start je computer opnieuw op. DEP wordt uitgeschakeld voor het hele systeem.

Aanbevolen: