Hoe Tekst In Pdf-formaat Op Te Slaan

Inhoudsopgave:

Hoe Tekst In Pdf-formaat Op Te Slaan
Hoe Tekst In Pdf-formaat Op Te Slaan

Video: Hoe Tekst In Pdf-formaat Op Te Slaan

Video: Hoe Tekst In Pdf-formaat Op Te Slaan
Video: HOE kun je PDF's bewerken en opslaan 2024, Mei
Anonim

Alle documenten kunnen worden opgeslagen in bestanden van verschillende formaten: doc, rtf, txt. Op de een of andere manier vereist elk formaat een specifiek programma. Voor internetgebruikers is er momenteel één algemeen formaat dat elke webbrowser kan lezen, en dat is PDF.

Hoe tekst in pdf-formaat op te slaan
Hoe tekst in pdf-formaat op te slaan

Noodzakelijk

  • Software:
  • - ABBYY PDF-transformator;
  • - Converteer Doc naar PDF voor Word.

instructies:

Stap 1

Vrijwel elk tekst- en grafisch bestand kan worden omgezet in een pdf-document, hiervoor heeft u een speciaal programma nodig. Van de meest bekende programma's kunnen we het professionele programma Adobe Acrobat aanbevelen. Het enige nadeel van dit programma is de hoge prijs van het product. Als u niet van plan bent professioneel te werken op het gebied van het maken van pdf-documenten, moet u dit programma verlaten.

Stap 2

Als u een gebruiksvriendelijk programma wilt, kunt u ABBYY PDF Transformer proberen. Met dit hulpprogramma kunt u bijna elk document naar pdf-formaat converteren. De belangrijkste kenmerken zijn onder meer een tweerichtingsconversie van documenten, zowel in pdf-formaat als vice versa.

Stap 3

Om met dit programma te werken, moet u het Microsoft Office-softwarepakket installeren, ABBYY PDF Transformer integreert zijn paneel in MS Word. De conversiebewerking in dit programma is vrij eenvoudig: selecteer de tekst in het document dat moet worden geconverteerd naar pdf en klik op de knop "PDF maken" of "PDF converteren" op de MS Word-werkbalk.

Stap 4

Onder andere conversieprogramma's kunnen we het hulpprogramma Convert Doc to PDF For Word markeren. Het werkingsprincipe van dit programma is hetzelfde als dat van ABBYY PDF Transformer (het integreert de werkbalk in MS Word). Het duidelijke voordeel van deze applicatie is de gratis download van het hulpprogramma voor het converteren van documenten naar PDF-formaat. Maar dit programma heeft zijn nadelen: het kan maar 30 keer worden uitgevoerd, net als veel andere programma's die niet gratis worden verspreid.

Stap 5

Het is vermeldenswaard dat Microsoft ooit een programma heeft uitgebracht voor het converteren van doc- en xls-documenten naar pdf als updates voor Microsoft Office. Informatie over het uitbrengen van zo'n programma heeft voor veel ophef gezorgd rondom Microsoft, tk. Adobe vond het niet leuk. Als gevolg hiervan was dit programma volledig uitgesloten van het Microsoft-pakket, maar van de officiële website van het bedrijf kunt u een plug-in downloaden die het opslaan van documenten in pdf-formaat ondersteunt.

Aanbevolen: