Hoe De Videokaart Op Windows 7 Te Identificeren

Inhoudsopgave:

Hoe De Videokaart Op Windows 7 Te Identificeren
Hoe De Videokaart Op Windows 7 Te Identificeren

Video: Hoe De Videokaart Op Windows 7 Te Identificeren

Video: Hoe De Videokaart Op Windows 7 Te Identificeren
Video: 8. Grafische kaart aansluiten 2024, Mei
Anonim

Soms moeten de eigenaren van een pc of laptop bepalen welke videokaart op Windows 7 is geïnstalleerd. Het is belangrijk om het exacte model van de grafische adapter te kennen als het nodig is om programma's en games te installeren die veel van het systeem eisen. Het kan ook nodig zijn bij het updaten van het systeem of het installeren van een extra videomodule.

Hoe de videokaart op Windows 7 te identificeren
Hoe de videokaart op Windows 7 te identificeren

instructies:

Stap 1

Er zijn verschillende manieren om de grafische kaart in Windows 7 te identificeren, maar een van de gemakkelijkste is om via Apparaatbeheer naar het grafische adaptermodel te zoeken. Om dit te doen, verplaatst u de cursor en klikt u op de knop "Start" in de linkerbenedenhoek van het scherm. Als er geen add-ons zijn geïnstalleerd, ziet de knop er in de regel uit als een blauwe cirkel met het bedrijfslogo van Windows erin. Het menu Start is verdeeld in twee delen, gemarkeerd in verschillende kleuren. In het rechterdeel, grijs gemarkeerd, moet u het pictogram "Computer" zoeken en er met de rechtermuisknop op klikken.

Stap 2

Na de uitgevoerde acties wordt een pop-upmenu geopend met verschillende items op een grijze achtergrond. Selecteer in het venster dat verschijnt het item "Eigenschappen" en klik erop met de linkermuisknop. Vervolgens moet u uit een kleine lijst het item "Apparaatbeheer" zoeken en selecteren. Het bevindt zich in het menu aan de linkerkant van het venster dat wordt geopend. Tegenover dit punt staat meestal een pictogram met een geelblauw schild.

Stap 3

U krijgt een lange lijst te zien met alle apparaten die op het systeem zijn aangesloten. Zoek in deze lijst met namen het item "Video-adapter". In de meeste systemen staat dit item op de derde of vijfde rij, als je van boven naar beneden telt. Klik erop en het model en de serie van de videokaart die op de computer is geïnstalleerd, wordt weergegeven.

Stap 4

Het kan gebeuren dat in het venster dat opent niet één, maar twee videokaarten tegelijk zichtbaar zijn. Hiervoor kunnen twee redenen zijn. Of in feite heeft het systeem twee grafische adapters, waarvan er één intern is en de andere extern. Of er is een speciaal programma op de computer geïnstalleerd - een emulator van de tweede videokaart.

Stap 5

Een alternatieve manier om de videokaart te bepalen op Windows 7. In het contextmenu dat verschijnt nadat u met de rechtermuisknop op het bureaublad hebt geklikt, selecteert u het item "Schermresolutie". Er verschijnt een venster waarin u op het item "Geavanceerde opties" moet klikken. Daarna wordt een ander klein venster geopend waarin u de naam van uw grafische adapter ziet.

Aanbevolen: