Hoe Weet Ik Wanneer Een Knop Is Ingedrukt?

Inhoudsopgave:

Hoe Weet Ik Wanneer Een Knop Is Ingedrukt?
Hoe Weet Ik Wanneer Een Knop Is Ingedrukt?

Video: Hoe Weet Ik Wanneer Een Knop Is Ingedrukt?

Video: Hoe Weet Ik Wanneer Een Knop Is Ingedrukt?
Video: Autotheorie - Theorie examen auto, hoe gaat dat bij het CBR? 2024, Mei
Anonim

Sommige programma's zijn niet ontwikkeld voor gebruikers, maar om binnen het systeem te werken. De overgrote meerderheid van de programma's is echter ontworpen om met de gebruiker te "communiceren" en moet reageren op gebruikersacties - inclusief het indrukken van een knop.

Hoe weet ik wanneer een knop is ingedrukt?
Hoe weet ik wanneer een knop is ingedrukt?

instructies:

Stap 1

Om het indrukken van een knop te herkennen, moet het programma een gebeurtenishandler hebben die is gekoppeld aan de muis en het toetsenbord. Als u klikken op knoppen in de interface van het programma zelf moet verwerken, moet u de gebeurtenissen van de formulierelementen zelf opvangen. De JavaScript-programmeertaal gebruikt het body-element van de onkeydown-pagina om gebeurtenisgegevens te verwerken. Om te bepalen welke knop de gebeurtenis heeft geactiveerd, moet u de keyCode-knopcode opvragen bij het gebeurteniselement.

Stap 2

In de Delphi-programmeertaal, om toetsenbordgebeurtenissen te verwerken, moet u objecten van het TButton-type en zijn eigenschappen en methoden gebruiken, zoals TButton. Tag, TButton. OnClick, TButton. Parent en andere. Gebruik de tekenreeksparameter TButton. Name om erachter te komen welke sleutel de gebeurtenis heeft geactiveerd. Als je meer gewend bent aan het gebruik van PHP in html-pagina's, verwerk dan het antwoord op een klik op een knop met de code $ submit = $ _ POST ['submit'], nadat je eerder het bestaan van een element met een invoerparameter op de pagina hebt vermeld labels.

Stap 3

Hoe de applicatie reageert als de gebruiker op een knop drukt, hangt af van de programmeertaal. Bestudeer het verwante gedeelte met de titel "Omgaan met toetsenbordgebeurtenissen" en experimenteer met praktische voorbeelden. Zoals de praktijk laat zien, is er geen speciale software voor het herkennen van toetsaanslagen op een personal computer. Dergelijke bewerkingen kunnen alleen worden geïmplementeerd bij het programmeren, en zelfs dan in sommige functies. Als je problemen hebt met het indrukken van knoppen van het toetsenbord terwijl je op je computer werkt, voer dan een diagnose uit of koop zelfs een nieuw toetsenbord.

Aanbevolen: