Hoe Woorden Te Knippen

Inhoudsopgave:

Hoe Woorden Te Knippen
Hoe Woorden Te Knippen

Video: Hoe Woorden Te Knippen

Video: Hoe Woorden Te Knippen
Video: Десятизаходная резьба в два направления. 2024, April
Anonim

De wens om de woorden uit een favoriet liedje te knippen om het op de soundtrack te kunnen zingen, komt soms bij iedereen op. Om een fonogram van hoge kwaliteit te krijgen, kunt u contact opnemen met een professionele opnamestudio, waar ze een bepaald bedrag voor deze service vragen. Maar daarnaast kunt u proberen onnodige kosten te vermijden en de woorden uit het nummer te verwijderen met uw thuiscomputer en gespecialiseerde programma's voor het werken met geluid.

Om een soundtrack van hoge kwaliteit te krijgen, kunt u contact opnemen met een professionele studio
Om een soundtrack van hoge kwaliteit te krijgen, kunt u contact opnemen met een professionele studio

instructies:

Stap 1

Het knippen van woorden uit een nummer helpt je met programma's zoals Sound Forge, Power Sound Editor Free, Audacity, mp3DirectCut en andere, waarvan de interface je in staat stelt muziekbestanden te bewerken en met geluidsfrequenties te werken. Na het installeren van het geselecteerde programma, open je het bestand met het nummer waaruit je woorden wilt knippen.

Stap 2

De eenvoudigste manier om woorden uit een nummer te verwijderen, is door het nummer zo te bewerken dat de delen van de muziek die woorden bevatten (verzen en refreinen) worden vervangen door soortgelijke toneelstukken zonder woorden. De functies "Knippen", "Kopiëren" en "Plakken" helpen u hierbij. Deze methode werkt echter niet altijd, maar alleen als het lied structureel en muzikaal eenvoudig is en uit identieke segmenten bestaat die vele malen worden herhaald. Bovendien kan een dergelijke bewerking behoorlijk moeilijk zijn om de adem en achtergrondzang van de artiest uit het nummer te verwijderen.

Stap 3

Een andere manier om woorden uit een nummer te verwijderen, is door de bijbehorende audiofrequenties te onderdrukken met behulp van programma's. Frequenties zijn onderverdeeld in laag, midden en hoog. Stemmen hebben hun eigen geluidsbereik, voornamelijk overeenkomend met de midden- en hoge frequenties, hoewel het bereik van mannen- en vrouwenstemmen natuurlijk verschilt. Door deze frequenties op deze manier uit de muziek te halen, krijg je een lied zonder woorden. Deze optie heeft echter ook nadelen. Ten eerste zullen, samen met de stem, de instrumenten die in hetzelfde bereik klinken, verdwijnen en de resterende song zal onvolledig zijn. Ten tweede, zelfs in wat overblijft na een dergelijke verwerking, verdwijnt de stem van de uitvoerder meestal nog steeds niet volledig. Daarom, nadat je geprobeerd hebt om zelf een soundtrack van je favoriete nummer te maken, is het uiteindelijk logisch om ofwel een "minpuntje" op internet te zoeken, of toch contact op te nemen met een opnamestudio.

Aanbevolen: