Hoe Mdf Te Bekijken

Inhoudsopgave:

Hoe Mdf Te Bekijken
Hoe Mdf Te Bekijken

Video: Hoe Mdf Te Bekijken

Video: Hoe Mdf Te Bekijken
Video: MDF Strakke Kopse Kanten 2024, Mei
Anonim

Microsoft SQL Server DBMS is een van de krachtigste en meest flexibele oplossingen onder de moderne SQL-servers die relationele databases bedienen. Het grootste deel van de Microsoft SQL Server-databasegegevens wordt opgeslagen in mdf-bestanden (Master Database File). Dergelijke bestanden kunnen worden bekeken door ze aan een draaiende server te koppelen.

Hoe mdf te bekijken
Hoe mdf te bekijken

Noodzakelijk

  • - Microsoft SQL Server geïnstalleerd en uitgevoerd op een lokale machine;
  • - geïnstalleerde applicatie SQL Server Management Studio.

instructies:

Stap 1

Maak verbinding met SQL Server. Als SQL Server Management Studio al actief is, selecteert u Bestand en Objectverkenner verbinden… in het menu. Het dialoogvenster Verbinden met server wordt weergegeven. Dit dialoogvenster wordt ook automatisch weergegeven onmiddellijk na het starten van de applicatie.

Selecteer Database-engine in de vervolgkeuzelijst Servertype in het dialoogvenster Verbinden met server. Voer in het veld Servernaam de naam van uw computer in. Selecteer een verificatietype in de lijst Verificatie. Als u SQL Server-verificatie hebt geselecteerd, voert u uw serverreferenties in de velden Gebruikersnaam en Wachtwoord in. Klik op de knop Verbinden.

Stap 2

Begin met het koppelen van de database. Klik in het deelvenster Objectverkenner met de rechtermuisknop op het item Databases. Selecteer in het contextmenu het item "Bijvoegen …".

Stap 3

Specificeer het mdf-bestand van de database waarvan u de inhoud wilt bekijken. Klik in het weergegeven venster Databases toevoegen op de knop "Toevoegen …". Het dialoogvenster Databasebestanden zoeken verschijnt. Zoek in de mapstructuur Selecteer de bestandsmap van dit dialoogvenster het knooppunt dat overeenkomt met de map waarin het doelbestand zich bevindt en vouw het uit. Markeer het bestand. Klik OK.

Stap 4

Voeg de database toe aan de server. Selecteer in het venster Databases bijvoegen in de lijst Databases om bij te voegen het element dat overeenkomt met het mdf-bestand dat in de vorige stap is opgegeven. Bekijk de inhoud van de lijst met databasedetails. Als het items bevat waarvan het berichtveld de tekst Niet gevonden bevat, verwijdert u deze. Selecteer hiervoor de elementen met de muis en klik op de knop Verwijderen. Soortgelijke items worden toegevoegd voor niet-bestaande databaselogbestanden. Klik OK.

Stap 5

Bekijk de structuur van de database in het mdf-bestand. Vouw het knooppunt Databases uit in het deelvenster Objectverkenner. Vouw het knooppunt uit dat overeenkomt met de eerder toegevoegde database. Bekijk de inhoud van de onderliggende nodes. De sectie Tabellen bevat bijvoorbeeld items die overeenkomen met de databasetabellen, de sectie Weergaven bevat toewijzingen en de sectie Programmeerbaarheid bevat alle functies, typen, opgeslagen procedures en triggers in de database.

Stap 6

Bekijk de inhoud van specifieke database-objecten in het mdf-bestand. Selecteer in het deelvenster Objectverkenner het gewenste element (bijvoorbeeld een tabel of weergave) en klik er met de rechtermuisknop op. Selecteer in het contextmenu het item dat begint met het woord Open (bijvoorbeeld Open Table of Open View) om de gegevens te bekijken en eventueel te bewerken, of het item Wijzigen om de SQL-code te bekijken en te bewerken.

Aanbevolen: