Hoe Zich Te Ontdoen Van Een Virus Op Uw Bureaublad

Inhoudsopgave:

Hoe Zich Te Ontdoen Van Een Virus Op Uw Bureaublad
Hoe Zich Te Ontdoen Van Een Virus Op Uw Bureaublad

Video: Hoe Zich Te Ontdoen Van Een Virus Op Uw Bureaublad

Video: Hoe Zich Te Ontdoen Van Een Virus Op Uw Bureaublad
Video: How to Remove ANY Virus from Windows 10 in ONE STEP in 2021 2024, Mei
Anonim

Op een dag zet je de computer aan en het eerste dat je op het bureaublad ziet, is een venster dat bijna in volledig scherm open is en dat niet kan worden gesloten. De tekst en afbeeldingen zijn schokkend. Het is oké als het simpel is: "Registreer de software …" op een zwarte achtergrond, maar het kan ook zijn "Je hebt homoporno gezien …" met bijbehorende obscene afbeeldingen. Gefeliciteerd! U bent een van de miljoenen gebruikers die een virus hebben opgelopen dat Trojan wordt genoemd. Winlock. Al zijn aanpassingen hebben één ding gemeen: een aanbod om te betalen voor ontgrendeling.

Hoe zich te ontdoen van een virus op uw bureaublad
Hoe zich te ontdoen van een virus op uw bureaublad

instructies:

Stap 1

Ga online vanaf een andere computer of telefoon.

Stap 2

Ga naar een website van de fabrikant van antivirussoftware: "Kaspersky Lab" www.kaspersky.com, NOD 32 www.esetnod32.ru of Doctor Web www.drweb.com. Dit laatste verdient de voorkeur, aangezien het dit bedrijf was dat als een van de eersten gebruikers een dienst aanbood voor het gratis deblokkeren van de Trojan. Winlock

Stap 3

Zoek een sectie op de antiviruswebsite die aanbiedt om een speciaal deblokkeringsformulier te gebruiken. Op de website van Doctor Web bevindt het zich bijvoorbeeld in de Help-sectie en wordt het Unblocking Windows (Trojan. Winlock) genoemd.

Stap 4

Voer de tekst in die het bureaublad van uw computer bedekt in het formulier op de website en het telefoonnummer waarnaar deze tekst moet worden verzonden.

Stap 5

Klik op Zoek code.

Stap 6

Voer de resulterende code in het overeenkomstige veld van het virusvenster op uw bureaublad in.

Stap 7

In het geval dat de ontvangen ontgrendelcode niet past, probeer dan de naam van het virus te achterhalen uit de afbeeldingen die bijvoorbeeld op de website worden gepresenteerd www.drweb.com/unlocker. Het bevat alle screenshots van de Trojan. Winlock. Onder elke foto staat een handtekening, de naam van het virus. Zoek een vergelijkbare afbeelding, onthoud de naam en selecteer deze in de lijst om ook de code te krijgen

Stap 8

Nadat u de virusbanner van het bureaublad van uw computer hebt verwijderd, voert u een volledige antivirusscan uit. Het is raadzaam om speciale hulpprogramma's te gebruiken - programma's die speciaal zijn ontworpen om de overblijfselen van Trojan te verwijderen. Winlock (zelfs als je het venster hebt verwijderd, kan het immers opnieuw verschijnen, omdat het besturingssysteem nog steeds geïnfecteerd is). Bijvoorbeeld, Dr. Web CureIt!

Aanbevolen: