Films Opnemen Op Uw Computer

Inhoudsopgave:

Films Opnemen Op Uw Computer
Films Opnemen Op Uw Computer

Video: Films Opnemen Op Uw Computer

Video: Films Opnemen Op Uw Computer
Video: Zo maak je een SCHERMOPNAME | op Computer of Telefoon | de Videomakers 2024, April
Anonim

Een computer kan met succes worden gebruikt om videobestanden van bijna elk formaat af te spelen. Bovendien kan het videosignaal naar een tv worden gestuurd, waardoor de computer als dvd-speler kan worden gebruikt. Om een film te kunnen kijken, moet deze in het juiste formaat zijn opgenomen.

Films opnemen op uw computer
Films opnemen op uw computer

Noodzakelijk

  • - vrije ruimte op de harde schijf;
  • - Nero- of Ashampoo Burning Studio-programma's.

instructies:

Stap 1

Voor het opnemen van films zijn de meest gebruikte formaten *.avi, *.mpeg2, *. VOB en *. VCD. Het eerste formaat is in feite een container die een videobestand van elk formaat bevat, maar in de praktijk wordt het genegeerd en wordt het aangeduid als *.avi-formaat. Het *.mpeg2-formaat wordt gebruikt in dvd's, algemene digitale uitzendingen en high-definition televisie. Bestanden met de extensie *. VOB worden gebruikt voor het branden van fabrieks-dvd's. *. VCD-indeling kan op de meeste dvd-spelers worden afgespeeld. Er zijn andere videobestandsformaten, u kunt gedetailleerde beschrijvingen vinden op internet.

Stap 2

De keuze van het videobestandsformaat hangt er sterk van af of u uw film op een cd brandt of op uw harde schijf blijft staan. In het eerste geval is het handigste formaat *. VOB, omdat u hiermee schijven kunt maken met een handig menu. Het is in dit formaat dat de meeste fabrieksschijven met films worden opgenomen. Bij gebruik van bestanden met de extensies *.avi en *.mpeg2 kunt u geen menu maken, de dvd-speler opent gewoon een map met bestanden, waaronder u de gewenste kunt selecteren en starten.

Stap 3

Als je van plan bent films vanaf je harde schijf af te spelen, maakt het bestandsformaat niet zoveel uit. De *.avi- en *.mpeg2-bestanden blijken in dit geval echter veel handiger dan *. VOB - elke film wordt weergegeven door één bestand, terwijl er in het *. VOB-formaat in de VIDEO_TS-map altijd veel zijn extra bestanden die de dvd-speler nodig heeft. Als je wilt, kun je altijd het ene formaat naar het andere converteren met behulp van conversieprogramma's, maar het kost veel tijd.

Stap 4

Als u films vanaf een cd naar uw computer moet kopiëren, kunt u het beste alle inhoud in een aparte map opslaan. Deze methode is ook handig voor bestanden met de extensies *.avi en *.mpeg2, aangezien u heel gemakkelijk de volledige naam van de film in de mapnaam kunt aangeven. Het vinden van de gewenste film in mappen met volledige namen zal veel gemakkelijker zijn dan in de lijst met avi-bestanden. Om te kopiëren, maakt u eerst een map met de gewenste naam en kopieert u vervolgens het filmbestand erin.

Stap 5

Gebruik Nero of Ashampoo Burning Studio om films op cd te branden. Als u alleen een filmbestand van uw computer naar een cd wilt overbrengen, selecteert u de optie "Gegevens branden", voegt u het gewenste bestand toe in het programmamenu, plaatst u een lege cd en begint u met branden.

Aanbevolen: