Een Cd Herstellen

Inhoudsopgave:

Een Cd Herstellen
Een Cd Herstellen

Video: Een Cd Herstellen

Video: Een Cd Herstellen
Video: Zó kun je een bekraste CD weer goed afspelen 2024, Mei
Anonim

Er zijn vaak situaties waarin cd's niet kunnen worden gelezen. Dit kan te wijten zijn aan een bekrast oppervlak. En over het algemeen gaan schijven gewoon achteruit tijdens langdurig gebruik. Als de informatie op de cd nodig is, moet u deze herstellen.

Een cd herstellen
Een cd herstellen

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - programma's (NSCopy, Non-Stop Copy, Recovery Toolbox for CD Free, Super Copy).

instructies:

Stap 1

Download het hulpprogramma NSCopy op internet. Elke versie zal voor u werken. Installeer het programma op uw computer. Het hulpprogramma kan naar een USB-flashstation of schijf worden geschreven. Vul bij het starten van het programma alle velden in volgens uw wensen. Plaats uw cd en klik op "Start". De informatie wordt opgeslagen op de computer.

Stap 2

Hier is nog een manier om informatie te herstellen van een cd die eerder was beschadigd. Download en installeer het programma Non-Stop Copy. Plaats de schijf en voer het hulpprogramma uit. Als sommige van de beschadigde gebieden niet behouden blijven, doe dan het volgende. Neem een roestvrijstalen theelepel. Verwijder de schijf en houd deze in uw handen. Gebruik een lepel om alle krassen, beschadigde plekken te wrijven. Wanneer het oppervlak van de schijf warm wordt, plaatst u deze in het station. Kopieer de informatie nogmaals met het programma Non-Stop Copy. U kunt deze procedure meerdere keren herhalen totdat alle informatie is hersteld en gekopieerd.

Stap 3

Download Recovery Toolbox for CD Free naar uw computer, waarmee u informatie van cd's kunt herstellen. Plaats de schijf in het station. Voer het geïnstalleerde hulpprogramma uit. Selecteer de locatie voor uw schijf. Definieer de map waarin de informatie wordt hersteld. In het programmavenster moet u alle secties invullen terwijl u op de knop Volgende drukt. Wanneer het proces begint, wacht u even.

Stap 4

Super Copy is een uitstekend programma voor het herstellen van informatie van beschadigde schijven, waar zelfs films op kunnen worden opgenomen. Open uw schijf vanuit het menu Bestand. Klik vervolgens op "Kopiëren" en het herstelproces zal beginnen. Nu hoef je alleen maar te wachten terwijl het programma de beschadigde cd repareert. In het programmavenster kunt u het pad specificeren waarnaar de informatie moet worden gekopieerd. De beschadigde gebieden worden vervangen door nullen. De geluidskwaliteit en beeldkwaliteit worden niet beïnvloed.

Aanbevolen: