Een Laag Toevoegen In Photoshop

Inhoudsopgave:

Een Laag Toevoegen In Photoshop
Een Laag Toevoegen In Photoshop

Video: Een Laag Toevoegen In Photoshop

Video: Een Laag Toevoegen In Photoshop
Video: Werken met Lagen, laagmaskers en aanpassingslagen (Photoshop) 2024, Mei
Anonim

Adobe Photoshop is een krachtige grafische verwerkingsmachine. Maar het komt vaak voor dat onervaren gebruikers hun foto's bederven en ze niet meer in hun oorspronkelijke staat kunnen terugbrengen. De reden voor dergelijke mislukkingen ligt in onwetendheid van de basisregels van Photoshop. Werk eerst en vooral nooit direct na het openen van een document in dit programma. U moet altijd beginnen met het maken van een kopie van de "achtergrond"-laag. Het creëren van een nieuwe laag is immers de basis voor het werk. En hier is hoe het te doen, lees hieronder.

Een laag toevoegen in Photoshop
Een laag toevoegen in Photoshop

instructies:

Stap 1

U kunt alleen een nieuwe laag maken als u een document hebt geopend. Er zijn verschillende manieren om een laag te maken. De eerste. Selecteer in het hoofdmenu het tabblad "Lagen" - "Nieuw" - "Laag". Er verschijnt een venster. Hierin kunt u de naam van de te maken laag invoeren, de kleur ervan definiëren en indien nodig de overlapmodus selecteren. Klik OK". De laag is klaar.

Het venster met parameters van de gemaakte laag
Het venster met parameters van de gemaakte laag

Stap 2

Tweede manier. Aan de rechterkant van de werkruimte vindt u een paneel om met lagen te werken. In de rechterbovenhoek staat een pictogram in de vorm van een kleine pijl en verschillende strepen. Klik erop om een menu te openen. Selecteer daarin "Nieuwe laag" en je ziet hetzelfde venster als in de eerste stap.

Stap 3

Derde manier. Er zijn verschillende kleine knoppen helemaal onderaan het Lagenpaneel. Selecteer het pictogram van het gevouwen vel papier. Klik erop en er verschijnt direct een nieuwe laag. Er is geen venster voor het maken van lagen. De parameters worden automatisch ingesteld: transparante achtergrond, normale mengmodus, de naam "laag1, 2, 3" of een ander nummer in volgorde.

Knop om snel een nieuwe laag te maken
Knop om snel een nieuwe laag te maken

Stap 4

En de laatste, vierde methode is misschien wel de snelste. Druk op de sneltoets Shift + Ctrl + N. Het venster voor het maken van een laag verschijnt weer. Selecteer de gewenste opties en klik op "OK". Deze vier opties hebben alles te maken met het creëren van een schone laag.

Stap 5

Vaak is er echter behoefte om een laag met vulling aan te brengen. Stel dat u een foto hebt geopend. Het zal zichzelf automatisch positioneren op de "achtergrond" laag. Om te werken, moet u een kopie van deze laag maken. Om dit te doen, sleept u eenvoudig de originele laag naar het pictogram waar we het in stap 3 over hadden. Er verschijnt een nieuwe laag met de naam "achtergrondkopie"

Stap 6

Een andere manier om een nieuwe kopielaag te maken. Klik met de rechtermuisknop op de laag "achtergrond" en selecteer "laag dupliceren" in het vervolgkeuzemenu. Er verschijnt een venster waarin u de naam van de laag kunt invoeren en de plaats waar de kopie zal worden geplaatst (dit document of u moet een nieuwe maken). Wijs toe wat je nodig hebt en klik op "OK". De laag verschijnt en is klaar voor gebruik.

Aanbevolen: