Een Virtuele Schijf Starten

Inhoudsopgave:

Een Virtuele Schijf Starten
Een Virtuele Schijf Starten

Video: Een Virtuele Schijf Starten

Video: Een Virtuele Schijf Starten
Video: How to Create a Virtual Hard Drive (VHD) in Windows 10 2024, Mei
Anonim

Tegenwoordig hebben gebruikers van moderne besturingssystemen de mogelijkheid om kopieën van schijven te maken door ze op een lokale schijf op te slaan. Waarom wordt dit gedaan? Ten eerste blijft het oppervlak van de cd/dvd-schijf intact en zijn er geen krassen, en ten tweede gaat het lezen van een lokale schijf sneller dan van een floppydisk. Om een virtuele schijf te draaien, moet u speciale programma's gebruiken.

Een virtuele schijf starten
Een virtuele schijf starten

Noodzakelijk

Alcohol 120%-software

instructies:

Stap 1

Om een virtuele schijf te openen en uit te voeren, hebt u niet alleen een programma nodig dat virtuele schijven kan lezen, maar ook de bestanden zelf die een afbeelding van zo'n schijf bevatten. Waar komen deze schijven vandaan? Ze zijn gemaakt met behulp van een aantal programma's, het bovenstaande programma is geschikt voor zowel het maken als het lezen van dit type schijf. U kunt zelf een schijfkopie maken of deze kopiëren vanaf elke informatiebron (internet, de computer van een vriend, enz.).

Stap 2

Download het programma Alcohol 120%. Dit programma is niet gratis, dus je zult moeten betalen voor het werk van de ontwikkelaars van dit programma. Na het activeren van dit programma kunt u beginnen met het configureren van de basisparameters. U moet een virtuele schijf maken. Dit programma heeft de mogelijkheid om een groot aantal virtuele schijven te maken. Elke vrije stationsletter in het systeem kan een virtuele schijf worden, bijvoorbeeld de letter Z, X, Y, M, N, enz.

Stap 3

Klik in het hoofdvenster van het programma op de link "Virtuele schijf". Stel in het geopende venster het aantal virtuele schijven in, om te beginnen heb je maar één schijf nodig, dus stel de waarde in op "1" in het veld "Aantal virtuele schijven" en klik vervolgens op "OK". Na een tijdje zul je in de map "Mijn Computer" een nieuwe CD / DVD-schijf zien verschijnen, dit is een nieuwe virtuele schijf.

Stap 4

Nadat u de virtuele schijf hebt gemaakt, moet u het bestand openen dat bij de schijfkopie hoort. Klik in het bovenste menu op "Bestand", selecteer "Openen". Zoek in het geopende venster het schijfkopiebestand en klik op de knop "OK".

Stap 5

Een regel met de naam van de schijfkopie die u hebt toegevoegd, verschijnt in het hoofdvenster van het programma. Klik met de rechtermuisknop op de afbeelding, selecteer Koppelen aan apparaat en selecteer vervolgens de nieuw gemaakte virtuele schijf. Na een paar seconden verschijnt het autorun-schijfvenster op het scherm, wat betekent dat de schijfkopie succesvol is gemount.

Aanbevolen: