Hoe Te Converteren Naar Rgb-formaat

Inhoudsopgave:

Hoe Te Converteren Naar Rgb-formaat
Hoe Te Converteren Naar Rgb-formaat

Video: Hoe Te Converteren Naar Rgb-formaat

Video: Hoe Te Converteren Naar Rgb-formaat
Video: How-to: RGB omzetten naar CMYK in Adobe Photoshop 2024, Mei
Anonim

Moderne fotografen worden geconfronteerd met een verscheidenheid aan kleurformaten wanneer ze te maken hebben met beeldverwerking. Dit zijn CMYK, Lab, HSB en vele anderen. Het meest voorkomende formaat is echter RGB. Als u over de benodigde software beschikt, is het converteren van kleurformaten een vrij eenvoudige taak.

Hoe te converteren naar rgb-formaat
Hoe te converteren naar rgb-formaat

instructies:

Stap 1

Open elke versie van Adobe Photoshop-software die u hebt en gebruik menu-items zoals "Bestand" - "Open". Selecteer in het geopende venster de afbeelding die u wilt converteren. Klik op de knop "Openen", waarna de afbeelding wordt geladen voor verder werk.

Stap 2

Ga naar het gebied van het bovenste paneel van de toolbox rechts van de afbeelding (dit zijn de standaardinstellingen van het programma). Dit paneel is verantwoordelijk voor het weergeven van het document in miniatuur en bevat ook aanvullende informatie, waaronder de indicatie van de parameters van het huidige kleurmodel, evenals het beeldhistogram. Ga naar het tabblad "Info" (om het percentage toegepaste kleuren te krijgen, beweegt u de muisaanwijzer over het gebied met de afbeelding). Zoals u in de afbeelding kunt zien, gebruikt deze afbeelding het CMYK-kleurmodel.

Stap 3

Ga naar het menu-item "Afbeelding" - "Modus". Dit item bevat een lijst met alle mogelijke modi waarmee Photoshop kan werken. Het selectievakje in deze lijst geeft de huidige kleurmodus aan. Het enige wat u hoeft te doen is het gewenste kleurmodel uit de lijst te selecteren. U kunt ook de kleurdiepte specificeren (na de lijst met kleurmodi). Selecteer de modus "RGB-kleur".

Stap 4

Let op de titel van het venster met de afbeelding. Na kleurconversie is de naam van het huidige kleurmodel gewijzigd in "RGB".

Stap 5

Ga naar de eerder geopende werkbalk met kleurinformatie (bovenste blok rechts van de afbeelding). U zult ook merken dat het tabblad Info nu informatie weergeeft over elk van de drie kleuren die worden gebruikt om de kleur te vormen van het punt in de afbeelding waar uw cursor over zweeft wanneer u over een afbeelding op het tabblad Info beweegt.

Aanbevolen: