Een Afbeelding Spiegelen In Photoshop

Inhoudsopgave:

Een Afbeelding Spiegelen In Photoshop
Een Afbeelding Spiegelen In Photoshop

Video: Een Afbeelding Spiegelen In Photoshop

Video: Een Afbeelding Spiegelen In Photoshop
Video: Les 335 Photoshop - Hoe spiegel ik deze foto 2024, Mei
Anonim

Wanneer u in de grafische editor Adobe Photoshop werkt, moet u de afbeelding vaak spiegelen. Afhankelijk van de eigenschappen van het document dat wordt verwerkt en het type transformatie dat nodig is (verticale of horizontale reflectie), zullen de acties die moeten worden uitgevoerd om dit probleem op te lossen verschillen.

Een afbeelding spiegelen in Photoshop
Een afbeelding spiegelen in Photoshop

Noodzakelijk

Adobe-Photoshop; - de originele afbeelding

instructies:

Stap 1

Laad de afbeelding die u wilt spiegelen in Adobe Photoshop. Druk op Ctrl + O op uw toetsenbord of klik op het item "Open …" in het gedeelte Bestand van het hoofdtoepassingsmenu. Er wordt een dialoog weergegeven. Ga naar de map met het gewenste bestand en selecteer het. Klik op de knop "Openen". U kunt ook eenvoudig een bestand slepen vanuit een Verkenner-venster, map of bestandsbeheerder naar de Adobe Photoshop-werkruimte.

Stap 2

Analyseer de geüploade afbeelding. Zoek in het deelvenster Lagen of het uit een of meer lagen bestaat. Als er meerdere lagen zijn, bekijk dan hun inhoud. Om dit te doen, schakelt u eerst de zichtbaarheid van alle elementen uit door de selectievakjes in het deelvenster Lagen uit te schakelen en vervolgens, afwisselend tussen de elementen te schakelen, ze tijdelijk zichtbaar te maken. Bepaal of u de afbeelding in bepaalde specifieke lagen wilt omdraaien zonder andere te beïnvloeden, of dat u de hele afbeelding wilt draaien. Ga in het eerste geval naar de vierde en in de tweede - naar de derde stap.

Stap 3

Draai de hele afbeelding om. Vouw het gedeelte Afbeelding van het hoofdmenu van de toepassing uit en selecteer het item Canvas roteren. Selecteer vervolgens Canvas horizontaal spiegelen als u horizontaal wilt spiegelen en Canvas verticaal spiegelen als de afbeelding verticaal moet worden gespiegeld.

Stap 4

Draai de afbeelding om op een of meer lagen. Stel in het deelvenster Lagen de zichtbaarheidsmarkeringen in en selecteer de elementen die overeenkomen met de lagen waarop de afbeelding moet worden weergegeven. U kunt meerdere elementen tegelijk selecteren door er met de muis op te klikken terwijl u de Ctrl-toets ingedrukt houdt. Vouw het gedeelte Transformeren van het gedeelte Bewerken van het hoofdmenu uit. Selecteer Horizontaal spiegelen of Verticaal spiegelen om respectievelijk horizontaal en verticaal te spiegelen.

Stap 5

Sla de gereflecteerde afbeelding op. Selecteer in het gedeelte Bestand van het hoofdmenu van de toepassing het item "Opslaan als …". U kunt ook op de toetscombinatie Ctrl + Shift + S drukken. Geef in het dialoogvenster dat verschijnt het vereiste formaat op, evenals de naam van het bestand en de map waarin het zal worden geplaatst. Klik op de knop Opslaan.

Aanbevolen: