Een Laagmasker Gebruiken

Inhoudsopgave:

Een Laagmasker Gebruiken
Een Laagmasker Gebruiken

Video: Een Laagmasker Gebruiken

Video: Een Laagmasker Gebruiken
Video: 24: Hoe en waarom gebruik je een laagmasker in Gimp 2024, Mei
Anonim

Een laagmasker in Adobe Photoshop is nodig om geselecteerde delen van de afbeelding te beschermen en te verbergen. Op deze manier ziet het eruit als een gewoon maskerademasker. Veel tools uit het rijke arsenaal van deze grafische editor kunnen op het masker worden toegepast.

Een laagmasker gebruiken
Een laagmasker gebruiken

instructies:

Stap 1

Laagmaskers zijn erg handig voor het maken van collages. Open de afbeelding die de achtergrond wordt en vouw deze vervolgens samen zonder te sluiten.

Stap 2

Open de tweede afbeelding. Houd Ctrl op uw toetsenbord ingedrukt en klik op de laagminiatuur om een selectie te krijgen. Kopieer de afbeelding naar het klembord door op Ctrl + C te drukken.

Stap 3

Herstel de achtergrondafbeelding en plak de hoofdafbeelding op een nieuwe laag met Ctrl + V. Klik op de knop Laagmasker toevoegen in het deelvenster Lagen. Er verschijnt een wit maskerpictogram naast het afbeeldingspictogram. Dit masker verbergt de onderste laag.

Stap 4

Andere hulpmiddelen kunnen op het masker worden toegepast. Selecteer Verloop op de werkbalk. Selecteer op de eigenschappenbalk Lineair van zwart naar wit en sleep een verlooplijn van de rand van de afbeelding naar het midden. Om een vloeiende overgang tussen de twee afbeeldingen te maken, borstelt u de rand met een zachte borstel en kiest u verschillende grijstinten.

Stap 5

Als u de knop Laagmasker toevoegen toepast terwijl u de Alt-toets ingedrukt houdt, krijgt u een omgekeerd zwart masker dat de afbeelding in de bovenste laag verbergt. Gebruik een wit penseel om de tekening te herstellen.

Stap 6

Als u sommige elementen van de afbeelding transparant moet maken, verwerk ze dan met een grijze borstel. Zorg ervoor dat je op het laagmasker staat en niet eerst op de afbeelding.

Stap 7

U kunt de selectiegereedschappen en het laagmasker samen gebruiken om onnodige details in een tekening te verbergen. Omcirkel het gewenste fragment met behulp van gereedschappen uit de groepen L, M of P en pas vervolgens een laagmasker toe op de afbeelding. Alleen het geselecteerde element blijft zichtbaar, de rest van de details worden verborgen onder het masker.

Aanbevolen: