Hoe Maak Je Een Laagmasker In Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Laagmasker In Photoshop
Hoe Maak Je Een Laagmasker In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Een Laagmasker In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Een Laagmasker In Photoshop
Video: Laagmaskers in Photoshop 2024, Mei
Anonim

Een masker in Photoshop is een van de hulpmiddelen die worden gebruikt om omkeerbaar een transparant gebied op een van de lagen te maken, behalve de achtergrond. Er zijn verschillende manieren om maskers te maken in deze grafische editor.

Hoe maak je een laagmasker in Photoshop
Hoe maak je een laagmasker in Photoshop

Noodzakelijk

  • - Photoshop-programma;
  • - afbeelding.

instructies:

Stap 1

Om een laagmasker in Photoshop te maken, selecteert u een van de opties in de groep Laagmasker in het menu Laag. Als u de optie Alles onthullen gebruikt, wordt de afbeelding op de gemaskeerde laag niet visueel gewijzigd, maar verschijnt er een maskerpictogram naast de laagminiatuur.

Stap 2

Om te beginnen met het bewerken van het masker, niet de afbeelding, klikt u op het maskerpictogram. Het gebruik van de optie Alles onthullen is gerechtvaardigd als het gebied van de laag dat transparant moet worden gemaakt veel kleiner is dan het gebied van de afbeelding dat ongewijzigd blijft. Om een deel van de afbeelding transparant te maken, schildert u met het masker over het gewenste fragment met zwarte kleur.

Stap 3

De optie Alles verbergen maakt de laag volledig transparant en de maskerrechthoek die in het lagenpalet verschijnt, wordt met zwart gevuld. Het is handiger om deze optie te gebruiken als de laag, met uitzondering van een klein gebied, transparant moet worden gemaakt. Om de ondoorzichtige delen van de laag aan te geven, schildert u ze met het masker met witte kleur.

Stap 4

Om het laagmasker te bewerken, kunt u het gereedschap Penseel, Emmertje en Vormgereedschap gebruiken in de modus Pixels vullen.

Stap 5

Aanpassingslagen in Photoshop worden standaard gemaakt met een laagmasker dat is ingesteld op Alles onthullen. Ze zijn ontworpen om een reeks filters toe te passen op alle zichtbare lagen in het bestand. Om het masker van een aanpassingslaag te bewerken, gebruikt u dezelfde gereedschappen en kleuren als voor het wijzigen van het masker van een afbeeldingslaag.

Stap 6

U kunt twee onafhankelijk van elkaar bewerkbare maskers toepassen op een filter- of afbeeldingslaag, waarvan er één een raster is en de andere vector. Gebruik een van de opties in de groep Vectormasker van het menu Laag om een vectormasker te maken. Net als een bitmap kan een vectormasker worden gemaakt in de modus Alles weergeven of Alles verbergen.

Stap 7

Gebruik het gereedschap Pen en de gereedschappen van de groep Vormgereedschap in de modus Vormlagen om vectormaskers te bewerken.

Stap 8

Een andere manier om de transparantie van een deel van een laag in Photoshop te wijzigen, is door een uitknipmasker te maken. Om zo'n masker te maken, plaatst u onder de laag met de afbeelding, waarvan u een deel transparant wilt maken, een afbeelding, langs de randen van het ondoorzichtige gebied waarvan deze laag wordt afgesneden. Het uitknipmasker kan zijn gebaseerd op een ondoorzichtig tekstvak, een geometrische vorm of een laag met transparante gebieden.

Stap 9

Ga naar de bovenste laag en pas de optie Uitknipmasker maken toe in het menu Laag. Op de afbeeldingslaag blijven alleen die gebieden die boven de ondoorzichtige gebieden van de basislaag liggen ondoorzichtig.

Aanbevolen: