Hoe Witte Achtergrond Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Witte Achtergrond Te Verwijderen
Hoe Witte Achtergrond Te Verwijderen

Video: Hoe Witte Achtergrond Te Verwijderen

Video: Hoe Witte Achtergrond Te Verwijderen
Video: Dingen weghalen met Inhoud Behouden (Photoshop) 2024, Mei
Anonim

Foto's en foto's kunnen er geweldig uitzien tegen een witte achtergrond en er zelfs in opgaan. Maar wat als u een afbeelding op een website moet invoegen met een achtergrond die duidelijk anders is dan wit? Om uw werk er professioneel uit te laten zien, volstaat het om u te wenden tot het bekende programma Adobe Photoshop, waarmee u zowel witte als elke andere ongewenste achtergrond van de afbeelding volledig kunt verwijderen. Deze handleiding helpt u erachter te komen hoe u dit zelf kunt doen.

Hoe witte achtergrond te verwijderen
Hoe witte achtergrond te verwijderen

instructies:

Stap 1

Open de foto die je nodig hebt, selecteer deze en kopieer het geheel (Alles selecteren> Ctrl + C). Maak vervolgens een nieuw bestand van dezelfde grootte (Ctrl + N) en geef in de opties op dat de achtergrond van het nieuwe document Transparant moet zijn, dat wil zeggen afwezig. Klik op OK en plak de gekopieerde afbeelding op een nieuwe transparante achtergrond (Ctrl + V).

Stap 2

Ga nu naar de Toolbox en open een selectietool (zoals de Lasso Tool). Selecteer het gebied van de witte achtergrond op de foto, dat moet worden verwijderd en vervangen door een transparante. Sluit de selectie en druk op Verwijderen. U zult zien hoe een transparante achtergrond van witte en grijze cellen verscheen in plaats van de witte achtergrond.

Stap 3

Gebruik het lasso-gereedschap en een zachte gum om voorzichtig alle witte achtergrond rond het gewenste object te verwijderen, zodat de contouren volledig van de achtergrond worden verwijderd.

Stap 4

Pas het kleurengamma, de helderheid en de verzadiging aan in de secties Niveaus, Kleurbalans en Tint / Verzadiging. Voeg desgewenst wat extra filters en effecten toe aan je foto.

Stap 5

Klaar - uw foto kan nu worden opgeslagen. Kies Bestand> Opslaan als en kies PNG- of GIF-indeling bij het opslaan in de opgegeven map. In deze formaten is het het handigst om vervolgens te werken met een afbeelding met een transparante achtergrond.

Stap 6

Met hetzelfde algoritme kunt u de achtergrond van elke kleur uit elke afbeelding verwijderen, deze vervangen door een transparante, of niet de hele achtergrond wijzigen, maar slechts een paar transparante gebieden wegsnijden, zodat de rest van de foto onaangeroerd blijft.

U kunt de witte achtergrond uit de foto verwijderen en deze transparant maken met een van de nieuwere versies van Photoshop CS.

Aanbevolen: