Hoe Maak Je Een Witte Achtergrond In AutoCAD

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Witte Achtergrond In AutoCAD
Hoe Maak Je Een Witte Achtergrond In AutoCAD

Video: Hoe Maak Je Een Witte Achtergrond In AutoCAD

Video: Hoe Maak Je Een Witte Achtergrond In AutoCAD
Video: autocad layout van Zero naar Hero 2024, Mei
Anonim

In AutoCAD zijn er concepten van achtergrondkleur en kleurenschema. Het kleurenschema is verantwoordelijk voor de kleur van de interface-elementen en wordt ook ingesteld in de schermparameters. Achtergrondkleur - is verantwoordelijk voor de kleur van de tekenwerkruimte.

Een werkruimte is een verzameling menu's, paletten, werkbalken en lintpanelen die zijn aangepast om specifieke taken uit te voeren, zoals tekenen in 2D of 3D.

In de instructies wordt beschreven hoe u een witte achtergrond maakt in AutoCAD.

AutoCAD
AutoCAD

Hoe maak je een witte achtergrond in AutoCAD

Dit artikel bespreekt een dergelijke AutoCAD-parameter als achtergrondkleur.

Standaard is het systeem ingesteld op zwarte (donkere) kleur. Er wordt aangenomen dat een donkere achtergrond minder effect heeft op het gezichtsvermogen. Dit geldt vooral bij langdurig werk en hoge concentratie. Tijdens het werk kan het echter nodig zijn om het in wit (licht) te veranderen, bijvoorbeeld om een kleurtekening correct weer te geven. Ook is voor velen de witte achtergrond in AutoCAD meer vertrouwd. Het is gekoppeld aan een tekenblad.

De gebruiker heeft toegang tot geavanceerde functionaliteit om elke kleur aan te passen aan zijn behoeften en wensen.

In de instructies wordt beschreven hoe u een witte achtergrond maakt in AutoCAD.

Je zal nodig hebben

AutoCAD-programma

instructies:

  1. Start AutoCAD en maak een nieuwe tekening (of open een van uw tekeningen).
  2. Klik met de rechtermuisknop op de werkruimte en selecteer in het geopende venster "Opties" (in sommige versies van AutoCAD heet de knop "Instellingen").

    U kunt het venster "Parameters" ook op verschillende manieren openen:

    - via de systeemknop "A" in de linkerbovenhoek van het programma. Verdere "Parameters".

    - via de opdrachtregel door de opdracht "Instellingen" te typen.

  3. Ga naar het tabblad "Weergave" en klik op de knop "Kleuren". Hierdoor wordt het dialoogvenster Tekenvensterkleuren geopend. In de kolom Context is standaard 2D-modelruimte geselecteerd. In de kolom "Interface-element" - "Uniforme achtergrond". Deze parameters hoeven niet te worden gewijzigd.

  4. Ga naar het tabblad "Weergave" en klik op de knop "Kleuren". Hierdoor wordt het dialoogvenster Tekenvensterkleuren geopend. In de kolom Context is standaard 2D-modelruimte geselecteerd. In de kolom "Interface-element" - "Uniforme achtergrond". Deze parameters hoeven niet te worden gewijzigd.
  5. Selecteer Wit in de vervolgkeuzelijst Kleur.
  6. Klik op "Accepteren" en vervolgens op "OK".
  7. Hierdoor verandert de achtergrondkleur van de tekenwerkruimte in wit.

U kunt de standaardkleuren ook herstellen door op de overeenkomstige knop in het "Kleurenschema van het tekenvenster" te klikken.

Naast de achtergrond van de 2D-modelwerkruimte, kunt u kleuren instellen voor de plaat, 3D-projectie, blokeditor, preview. En verander de kleur voor elementen: dradenkruizen, tussenliggende / middellijnen van het raster, auto-snap markeringen, knopinfo-achtergrond en andere interface-elementen.

Om de snelheid en efficiëntie van tekenobjecten te verbeteren, kunt u een rechthoekig raster op het scherm inschakelen en naar raster uitlijnen. De rasterafstand en oriëntatie kunnen worden gewijzigd. U kunt het raster inschakelen door met de linkermuisknop op de GRID-knop op de statusbalk te klikken.

We hebben de instelling van de achtergrond van de tekenwerkruimte onderzocht en nu weten we hoe we de achtergrond in AutoCAD standaard kunnen veranderen van zwart (donker) naar wit.

Mening van de auteur: uit persoonlijke ervaring kan ik zeggen dat een zwarte (donkere) achtergrond meer de voorkeur heeft, en bij langdurig werk ontlasten ze de ogen.

Aanbevolen: