Hoe Maak Je Een Video Met Een Witte Achtergrond

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Video Met Een Witte Achtergrond
Hoe Maak Je Een Video Met Een Witte Achtergrond
Anonim

Videobewerking is een hele wetenschap. In het arsenaal aan video-operators zijn er een groot aantal verschillende trucs en effecten. Een daarvan, en waarschijnlijk de meest voorkomende, is het vervangen van de originele achtergrond.

Hoe maak je een video met een witte achtergrond
Hoe maak je een video met een witte achtergrond

instructies:

Stap 1

Download en installeer de Sony Vegas Pro-software op uw pc. Je hebt het nodig om een video te maken met een witte achtergrond. Bovendien moet u meerdere frames opnemen op een effen witte achtergrond om de originele achtergrond er later mee te vervangen.

Stap 2

Start het programma, laad het videobestand dat u wilt verwerken erin. Profiteer van het Chroma keyer-effect. Het staat op de lijst met hoofdeffecten. Om de programma-instellingen subtieler en doordachter te maken, schakelt u dit effect uit in het Video Event FX-venster.

Stap 3

Zoek de Pipet op de werkbalk. Open het voorbeeldvenster. Klik ergens op de achtergrond die je in deze video wilt vervangen. Ga terug naar het Chroma Keyer-effect om de achtergrond te laten verdwijnen. U zult echter waarschijnlijk merken dat de achtergrond niet volledig is verdwenen.

Stap 4

Om een video met een witte achtergrond te maken, ga je naar de instellingen en selecteer je de maskermodus (Alleen masker tonen). Door deze modus in te schakelen, kunt u zien welke objecten zwart en welke wit zijn. De achtergrond die u wilt verwijderen, moet zo zwart mogelijk zijn. Bovendien mogen er geen witte of grijze vlekken zijn.

Stap 5

Pas de parameter hoge drempelwaarde aan om de achtergrondverwijdering in de maskermodus te verfijnen. Als gevolg hiervan worden de hoofdobjecten in de video wit en wordt de achtergrond volledig zwart. Pas daarna, om een video met een witte achtergrond te maken, de lage drempelwaarde aan zodat de resterende fragmenten van de achtergrond worden verwijderd.

Stap 6

Let op de randen van het hoofdobject. Breek ze niet. Schakel de modus Alleen masker tonen uit. Schakel het Chroma Blur-effect in. Stel de maximale waarde in om de randen van het object te vervagen. Hiermee wordt de gekleurde halo verwijderd van het object dat de overblijfselen van de vorige achtergrond bevat. Start het chroma keyer-effect. Zoek de parameter Blur Amount. Stel het in op een kleine waarde. Sla uw wijzigingen op en plaats de video over de nieuwe achtergrond.

Aanbevolen: