Een Blu-ray-film Starten

Inhoudsopgave:

Een Blu-ray-film Starten
Een Blu-ray-film Starten

Video: Een Blu-ray-film Starten

Video: Een Blu-ray-film Starten
Video: How To Burn Blu Ray Movies 2023, Maart
Anonim

Het belangrijkste en veel voorkomende probleem bij het afspelen van high-definition video op computers is het gebrek aan systeembronnen. De processor heeft simpelweg geen tijd om het signaal van de drager te verwerken. Hierdoor verandert de videoweergave in een soort diavoorstelling. Er zijn verschillende manieren om dit probleem op te lossen, waaronder het installeren van software van derden.

Een Blu-ray-film starten
Een Blu-ray-film starten

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - de nieuwste versie van PowerDVD;
  • - high-definition video van blu-ray-media.

instructies:

Stap 1

Download het PowerDVD-programma van de officiële website van de ontwikkelaar. Volg de instructies van de software-installatiewizard om het installatieproces op uw computer te voltooien. Het is het meest geschikt voor het afspelen van high-definition video, ondanks het feit dat er daarnaast veel andere toepassingen zijn - waaronder het de eenvoudigste is en een intuïtieve interface heeft, terwijl het bijna geen systeembronnen in beslag neemt voor zijn werk.

Stap 2

Open het PowerDVD-programma, maak uzelf vertrouwd met de interface, als u voorkeuren heeft in de instellingen, wijzig dan de toepassingsinstellingen voor meer handige en bekende. Gebruik de menu-items "Bestand" of "Video" om de video toe te voegen die u wilt bekijken. Daarna zal de computer nog steeds "vertragen", maar er is niets om je zorgen over te maken, ga gewoon naar de volgende stap.

Stap 3

Schakel het afspelen van opnames een tijdje uit. Klik met de rechtermuisknop op het scherm, selecteer 'Instellingen' en vervolgens 'Video'. Vink het vakje aan naast Hardwareversnelling inschakelen.

Stap 4

Als uw computer een ATI Radeon grafische kaart heeft, opent u de adapterinstellingen en schakelt u de ATI Avivo-functie in. Eigenlijk is dit ook beschikbaar voor videokaarten van de fabrikant Nvidia, maar niet alle modellen ondersteunen deze functie. Dit zijn voornamelijk nieuwe generatie videokaarten. Hetzelfde geldt voor oudere ATI-modellen. Als deze instelling is ingeschakeld, moet het afspelen van de opname zo soepel mogelijk verlopen, aangezien de decoderingsfunctie rechtstreeks door de videokaart zelf wordt uitgevoerd. Bij het afspelen van video's van media in de vorm van Blu-ray-schijven gebruikte de processor maximaal 20% van zijn vermogen, maar werkt nu op volle capaciteit en voorkomt tegelijkertijd sterke verhitting van de videokaart.

Populair per onderwerp