Hoe Een Softwareproduct Te Kapitaliseren?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Softwareproduct Te Kapitaliseren?
Hoe Een Softwareproduct Te Kapitaliseren?

Video: Hoe Een Softwareproduct Te Kapitaliseren?

Video: Hoe Een Softwareproduct Te Kapitaliseren?
Video: How to get your product key for Windows 7/8/10 2024, April
Anonim

In een zeldzame moderne organisatie zijn er geen computers. Het bedrijf koopt niet alleen computers en randapparatuur aan, maar ook de nodige software: besturingssystemen, antivirusprogramma's, boekhoudsoftware, enz. Dit alles wordt gekocht met het geld van de onderneming en moet worden geactiveerd, rekening houdend met kosten en bij het berekenen van belastingen.

Hoe een softwareproduct te kapitaliseren?
Hoe een softwareproduct te kapitaliseren?

instructies:

Stap 1

Als u een product hebt gekocht met een bepaalde gebruiksduur (bijvoorbeeld een antivirusprogramma), moet het bedrijf een commissie van werknemers instellen (bijvoorbeeld een ingenieur, systeembeheerder en accountant), op basis waarvan, een bestelling wordt uitgegeven over de gebruiksperioden van het gekochte product in de belastingadministratie.

Stap 2

Als u een product heeft gekocht met een niet nader gespecificeerde gebruiksvoorwaarden (bijvoorbeeld "1C Enterprise" of het besturingssysteem Windows 7), kunt u zelf de gebruiksvoorwaarden en daarmee de boekhouding instellen. Om dit te doen, moet u opnieuw een commissie creëren voor het ontvangen van het gekochte product. Dergelijke handelingen worden in de regel uitgevoerd door de gebruiker zelf die dit product gebruikt. In het geval dat software in meerdere betalingen wordt betaald, worden de aanschafkosten in rekening gebracht op rekening 26 "Algemene bedrijfskosten", en in de fiscale boekhouding opgenomen als overige kosten, in overeenstemming met artikel 26, lid 1, artikel 264 van het belastingwetboek van de Russische Federatie.

Stap 3

Een voorbeeld van de boekhouding van een gekocht softwareartikel kan de volgende boeking zijn:

D 002 - de kosten van het ontvangen product voor gebruik

D 97 K 60 - het bedrag van de betaling voor het recht om het programma te gebruiken

D19 K60 - BTW in de kosten van het programma

D 60 K51 - op het moment van betaling

D68 K19 - Btw-aanvaarding.

Aan het einde van de toegekende gebruiksperiode van het programma wordt artikel K002 ingevuld.

Stap 4

Clausule 26 van clausule 1 van artikel 264 van het belastingwetboek van de Russische Federatie stelt dat de samenstelling van andere uitgaven van de organisatie de kosten kan omvatten van het verwerven van het recht om programma's voor computers en databaseprogramma's te gebruiken onder licentieovereenkomsten. Tegelijkertijd wordt de periode voor het gebruik van het programma in belasting en boekhouding onafhankelijk ingesteld. Volg deze regel, want schending van rechten is strafbaar, wat tot ernstige gevolgen kan leiden.

Aanbevolen: