Hoe Het Wisselbestand Te Vergroten

Inhoudsopgave:

Hoe Het Wisselbestand Te Vergroten
Hoe Het Wisselbestand Te Vergroten

Video: Hoe Het Wisselbestand Te Vergroten

Video: Hoe Het Wisselbestand Te Vergroten
Video: SSD / C Schijf 100% vol? Hoe je in Windows 10 je harde schijf of ssd snel kunt opruimen 2024, April
Anonim

Het wisselbestand wordt door het besturingssysteem gebruikt om informatie op te slaan die na verloop van tijd niet meer in het RAM-geheugen past. Dit wordt gedaan om het proces van werken met constant gebruikte gegevens te versnellen. Maar het wisselbestand heeft de neiging vol te raken (vooral in videogames) en zodra dit gebeurt, verschijnt er een melding op het scherm.

Hoe het wisselbestand te vergroten
Hoe het wisselbestand te vergroten

Noodzakelijk

De systeeminstellingen van het besturingssysteem wijzigen

instructies:

Stap 1

Tijdens de installatie van het besturingssysteem op de computer wordt automatisch de benodigde hoeveelheid virtueel geheugen (paging-bestand) geselecteerd, maar de grootte kan altijd worden gewijzigd. Om dit te doen, klikt u op het menu "Start", in de lijst die wordt geopend, selecteert u "Configuratiescherm". Ga in het geopende venster naar het item "Systeem".

Stap 2

U ziet het venster "Systeemeigenschappen", ga naar het tabblad "Geavanceerd". Klik in het blok "Prestaties" op de knop "Parameters" en ga in het geopende venster naar het tabblad "Geavanceerd". Navigeer naar het blok Virtueel geheugen en klik vervolgens op de knop Wijzigen.

Stap 3

U ziet een venster "Virtueel geheugen", deselecteer het item "Selecteer automatisch de grootte van het wisselbestand". Selecteer de schijf die zal fungeren als de host van het wisselbestand en vink het vakje "Specificeer grootte" aan. Geef in de lege velden de grootte van het virtuele geheugen op: minimum- en maximumwaarden.

Stap 4

Nu blijft het om op de knoppen "Set" en "OK" te drukken, zodat de door u opgegeven waarden in de instellingen worden ingevoerd. U ziet een venster met het bericht "Om de wijzigingen door te voeren, moet u de computer opnieuw opstarten", hier moet u drie keer op de "OK"-knoppen klikken en vervolgens op de knop "Nu opnieuw opstarten".

Stap 5

Het is ook mogelijk om het wisselbestand niet alleen te vergroten of te verkleinen, maar ook te optimaliseren. Als uw systeemeenheid twee harde schijven heeft, is het raadzaam om een wisselbestand op de systeemschijf in te stellen, d.w.z. in het gedeelte waar het besturingssysteem is geïnstalleerd.

Aanbevolen: