Hoe De Installatie Van Programma's Te Voorkomen

Inhoudsopgave:

Hoe De Installatie Van Programma's Te Voorkomen
Hoe De Installatie Van Programma's Te Voorkomen

Video: Hoe De Installatie Van Programma's Te Voorkomen

Video: Hoe De Installatie Van Programma's Te Voorkomen
Video: Tutorial: Parallel-installatie van release en bèta-software 2024, Maart
Anonim

Het besturingssysteem Windows 7 biedt flexibele instellingen voor de rechten van elke gebruiker. De beheerder stelt de lijst met acties in die zijn toegestaan voor de gebruiker in het systeem, en alleen de beheerder kan deze lijst wijzigen. Het installeren van programma's is een actie die de beveiliging van het systeem aantast.

Hoe de installatie van programma's te voorkomen
Hoe de installatie van programma's te voorkomen

Noodzakelijk

beheerdersrechten

instructies:

Stap 1

Log in op het besturingssysteem als de gebruiker "Beheerder". Om dit te doen, moet u het wachtwoord voor het systeembeheerdersaccount weten en dit invoeren wanneer Windows wordt gestart. In de regel werden deze gegevens door de gebruiker ingesteld bij het opstarten van de computer, bijvoorbeeld bij het installeren van het besturingssysteem. Als u geen beheerdersrechten heeft, schakelt u dit account uit of probeert u uw wachtwoord te herstellen.

Stap 2

Start "Lokale groepsbeleid-editor". Om dit te doen, voert u de opdracht gpedit.msc in de regel Uitvoeren in en bevestigt u de uitvoering door op enter op het toetsenbord te drukken. Dit geeft een opdracht aan het besturingssysteem via de opdrachtregel. Vouw aan de linkerkant van het venster Gebruikersconfiguratie - Beheersjablonen - Systeem uit en navigeer naar Alleen gespecificeerde Windows-toepassingen uitvoeren. Dubbelklik op dit label om de service te starten.

Stap 3

Het instellingenvenster voor deze service wordt geopend. Zet de schakelaar op het opschrift "Enable" en klik vervolgens op de knop "Toon". Het venster "Uitvoerinhoud" wordt geopend. Hier moet u specificeren welke programma's de gebruiker kan uitvoeren. Als u dus een strikte lijst van exe-bestanden opgeeft die de gebruiker mag uitvoeren voor uitvoering, zal het uitvoeren van setup.exe of een andere installatie buiten zijn mogelijkheden liggen.

Stap 4

Het is ook de moeite waard om de mogelijkheid uit te schakelen om wijzigingen aan te brengen in het register, toepassingen te starten vanaf de opdrachtregel en ook te starten vanuit Help. Deze services zijn met elkaar verbonden; het afsluiten van de ene betekent echter niet dat de andere wordt afgesloten. U kunt verschillende rechten voor de software instellen. Als u een groot aantal programma's op uw computer heeft, controleer en verwijder dan onnodige programma's om geen geheugen in beslag te nemen.

Aanbevolen: