Hoe Grub Te Installeren

Inhoudsopgave:

Hoe Grub Te Installeren
Hoe Grub Te Installeren
Anonim

Bij het installeren van meerdere systemen op een computer is er een probleem met het beheer van de opstartsector van de harde schijf. Als Linux bijvoorbeeld voor het eerst op de computer was geïnstalleerd en pas toen Windows werd geïnstalleerd, wist het besturingssysteem van Microsoft de GRUB-lader en wanneer de computer opstart, is het onmogelijk om het systeem te selecteren en wordt Windows standaard opgestart.

Hoe grub te installeren
Hoe grub te installeren

Noodzakelijk

elke Linux LiveCD

instructies:

Stap 1

Om de Grub-bootloader te repareren, heb je een LiveCD of een Linux-opstartdiskette nodig. De Ubuntu-cd, die tegelijkertijd zowel een live- als een installatieschijf is, werkt het beste.

Stap 2

Opstarten vanaf de LiveCD. Nadat het systeem is geladen, start u de Terminal ("Menu" - "Applicaties" - "Standaard apps" - "Terminal") en voert u de opdracht in:

sudo grub.

Met Sudo kun je superuser-rechten krijgen om de gegeven opdracht uit te voeren, en de grub-prompt start de shell. Dit zal je in de bootloader-shell plaatsen en de juiste grub> prompt zal verschijnen.

Stap 3

Voer vervolgens de volgende opdracht in:

vind / boot / grub / stage1.

Deze query retourneert de waarde van de locatie waar de bootloader zich bevindt (bijvoorbeeld hd0, 1 of hd0, 6). De MBR-opstartsector bevat slechts een kleine hoeveelheid informatie over grub en met find vind je alle bestanden die je moet installeren.

Stap 4

Voer het nummer van de ontvangen sectie in de volgende query in:

root (hdValue, waarde).

Stap 5

Installeer vervolgens de bestanden op de opstartpartitie van uw harde schijf:

instellen (hd0).

Dit verzoek installeert de bootloader op de harde schijf en aangezien de tweede parameter ontbreekt, wordt de installatie rechtstreeks op de MBR uitgevoerd.

Stap 6

Verlaat vervolgens de grub-shell:

ontslag nemen.

Stap 7

Er is een tweede manier om het probleem op te lossen. Start op vanaf de Live-cd en monteer uw harde schijf op de meest geschikte locatie. Bijvoorbeeld:

mount / dev / hda / media / hard.

Stap 8

Dien daarna een verzoek in via de Terminal:

sudo grub-install / dev / hda --recheck --root-directory = / media / hard.

De optie opnieuw controleren wordt gebruikt om de juistheid van het geïnstalleerde bestand /boot/grub/device.map te controleren, en in geval van een fout herstelt de opdracht dit.

Stap 9

Verwijder de LiveCD, start uw computer opnieuw op en u zou opnieuw in uw geïnstalleerde systeem moeten kunnen opstarten.

Aanbevolen: