Hoe De Bootloader Te Bewerken

Inhoudsopgave:

Hoe De Bootloader Te Bewerken
Hoe De Bootloader Te Bewerken

Video: Hoe De Bootloader Te Bewerken

Video: Hoe De Bootloader Te Bewerken
Video: Android Power User: What is the Bootloader? | Pocketnow 2024, Mei
Anonim

Storingen van het Windows-besturingssysteem kunnen problemen veroorzaken tijdens het opstarten. Correctie van dergelijke fouten wordt bereikt door de configuratie van het bestand boot.ini te wijzigen.

Hoe de bootloader te bewerken
Hoe de bootloader te bewerken

Noodzakelijk

Windows-opstartschijf

instructies:

Stap 1

Na het opstarten van het besturingssysteem opent u het menu "Start" door op de gewenste toets te drukken. Selecteer Uitvoeren in Windows XP. Wacht tot het nieuwe venster start en vul het beschikbare veld in door de opdracht msconfig in te voeren. Voor Windows Seven en Vista voert u deze lettercombinatie rechtstreeks in het zoekvak in.

Stap 2

Druk op de Enter-toets. Wacht even totdat het venster met de titel "Systeemconfiguratie" wordt geopend. Open het tabblad Opstarten en schakel onnodige programma's uit. Schakel hiervoor de bijbehorende items uit.

Stap 3

Selecteer het tabblad Diensten. Schakel op dezelfde manier de automatische start van onnodige besturingssysteemservices uit. Klik op de knop Toepassen. Start je computer opnieuw op.

Stap 4

Als de beschreven acties niet tot het gewenste resultaat hebben geleid, heropen dan het menu "Systeemconfiguratie". Ga naar het tabblad "Algemeen" en activeer het item "Originele opstartconfiguratie gebruiken". Start uw computer opnieuw op.

Stap 5

Voor Windows XP kunt u de configuratie van het bestand Boot.ini ook handmatig corrigeren. Open hiervoor de eigenschappen van het item "Deze computer". Ga naar het tabblad "Geavanceerd". Zoek en klik op de knop "Opties" onder het gedeelte "Opstarten en herstellen".

Stap 6

Klik op de knop Bewerken. Corrigeer na het openen van het nieuwe menu de configuratie van het bestand Boot.ini. Als u deze procedure niet zelf kunt voltooien, gebruikt u het automatische herstelsysteem voor opstartbestanden.

Stap 7

Plaats de opstartdiskette van Windows 7 in het station en start uw computer opnieuw op. Nadat u het installatiemenu van het besturingssysteem hebt geopend, selecteert u "Herstelopties". Klik op de link "Opstartherstel". Selecteer uw besturingssysteem en voer dit hulpprogramma uit. Controleer de stabiliteit van het besturingssysteem nadat u de computer opnieuw hebt opgestart.

Aanbevolen: