Documentprofielen In Adobe Illustrator

Documentprofielen In Adobe Illustrator
Documentprofielen In Adobe Illustrator

Video: Documentprofielen In Adobe Illustrator

Video: Documentprofielen In Adobe Illustrator
Video: Workspaces u0026 Document Profiles - Adobe Illustrator Tutorial 2024, Mei
Anonim

Wanneer u een nieuw document maakt in Adobe Illustrator, kunt u verschillende profielen kiezen voor verschillende soorten projecten. Elk profiel bevat vooraf gedefinieerde instellingen voor formaten, kleurmodi, maateenheden, documentoriëntatie, transparantie en resolutie. Het video- en filmprofiel gebruikt bijvoorbeeld pixels als eenheden en u kunt het tekengebied aanpassen aan bepaalde schermformaten. Standaard gebruiken alle profielen hetzelfde tekengebied.

Documentprofielen in Adobe Illustrator
Documentprofielen in Adobe Illustrator

Laten we de beschikbare documentprofielen eens nader bekijken:

Afdrukken. Gebruikt een standaard schrijfpapierformaat en biedt de mogelijkheid om andere papierformaten uit een lijst te selecteren. Gebruik dit profiel als u van plan bent een bestand te verzenden naar een drukkerij op een printer met hoge resolutie.

Web. Biedt optimale instellingen voor het publiceren van een afbeelding op internet.

Apparaten. Maakt een klein document voor specifieke mobiele apparaten. U kunt het gewenste apparaat selecteren in het menu Grootte.

Video en film. Biedt instellingen voor specifieke videoformaten.

Basis CMYK. Gebruikt standaard het standaard schrijfpapierformaat en biedt een keuze uit andere formaten. Gebruik dit profiel als u van plan bent de afbeelding op verschillende media te gebruiken.

Basis RGB. Standaard gebruikt het een tekengebied van 800 x 600 pixels en biedt het een keuze uit andere formaten voor print, video en internet. Gebruik dit profiel niet als u van plan bent het bestand op een printer met hoge resolutie naar een drukkerij te sturen. Gebruik dit profiel om af te drukken naar consumentenprinters of om de afbeelding op internet te gebruiken.

Aanbevolen: