Hoe Livecd Te Downloaden

Inhoudsopgave:

Hoe Livecd Te Downloaden
Hoe Livecd Te Downloaden

Video: Hoe Livecd Te Downloaden

Video: Hoe Livecd Te Downloaden
Video: Как сделать свою загрузочную флешку? Создаем Live CD со своими программами 2024, April
Anonim

Soms moet u het besturingssysteem in de noodmodus starten, het systeem wil bijvoorbeeld niet opstarten en er is geen tijd om het besturingssysteem opnieuw te installeren. In dergelijke gevallen kunt u een speciale schijfkopie gebruiken die naar elk flash-medium kan worden geschreven.

Hoe Livecd te downloaden
Hoe Livecd te downloaden

Noodzakelijk

  • - LiveCD-schijfkopie;
  • - software PEBuilder en PE2USB;
  • - flash-carrier (volume vanaf 600 Mb).

instructies:

Stap 1

In eerste instantie wordt aangenomen dat er vooraf (voor elke brandweerman) een opstartbare USB-stick moet worden aangemaakt. U moet de LiveCD naar de flash-media overbrengen. Je bent vast al zo'n schijf tegengekomen of hebt erover gehoord van vrienden: het helpt om een werkende versie van het door jou gekozen besturingssysteem te starten, waarin je alle acties kunt uitvoeren, inclusief werken met harde schijfpartities.

Stap 2

Allereerst moet u een afbeelding van een willekeurig besturingssysteem in LiveCD-indeling van internet naar de harde schijf van uw computer downloaden. U hebt ook het programma PEBuilder nodig, dat is ontworpen om een opstartbare partitie op een USB-flashstation te maken. Nadat u dit hulpprogramma hebt geïnstalleerd, voert u het uit, u ziet het hoofdvenster.

Stap 3

Ga naar het blok "Een schijf maken". In het lege veld "Bron" moet u de locatie van de installatieschijf met het besturingssysteem opgeven, bijvoorbeeld station "D". Geef in het veld "Bestemmingsmap" de naam op van de map waarin u de toekomstige systeemdistributiekit wilt opslaan. Klik op de knop Build Assembly om door te gaan naar de volgende stap.

Stap 4

Het programma begint met het maken van een assembly (distributie) die naar een flashstation kan worden gekopieerd en vervolgens kan worden uitgevoerd. Merk op dat het veld "Bestemmingsmap" een map in de programmamap is. Standaard worden de programmabestanden gekopieerd naar de pebuilder "versienummer" map op de "C" schijf.

Stap 5

Start nu het programma PE2USB. Ga in het geopende venster naar het gedeelte 'Instellingen voor formatteren', vink het vakje aan naast het item 'Schijfformattering toestaan'. Geef in het lege veld "Pad voor het maken van WinPE-bestanden" de locatie op van de map waar de afbeelding die met het PEBuilder-programma is gemaakt, is opgeslagen.

Stap 6

Nadat u alle wijzigingen aan de installatie van dit programma hebt aangebracht, klikt u op de knop "Start". De LiveCD-schijfkopie wordt met succes naar uw USB-stick gekopieerd. Voordat u deze opstartbare flashdrive gebruikt, moet u de waarde usb-drive instellen in de opstartvolgorde-instellingen van BIOS Setup.

Aanbevolen: