Hoe Systeem Live Cd Te Herstellen

Inhoudsopgave:

Hoe Systeem Live Cd Te Herstellen
Hoe Systeem Live Cd Te Herstellen

Video: Hoe Systeem Live Cd Te Herstellen

Video: Hoe Systeem Live Cd Te Herstellen
Video: Active@ LiveCD. Overview. Part1 2024, Maart
Anonim

Als uw besturingssysteem is aangetast door een bannervirus en u zich niet kunt aanmelden bij uw account en niet op uw computer kunt werken, kan een opstartbare Live-cd u helpen. Deze schijven zijn speciaal ontworpen om veilig rechtstreeks vanaf de schijf op te starten om systeembestanden en register te herstellen.

Hoe systeem Live cd te herstellen
Hoe systeem Live cd te herstellen

Noodzakelijk

computer

instructies:

Stap 1

Neem een optische schijf met een Live CD-image. Kies een serviceschijf die alle benodigde programma's bevat: Total Commander of een bestandsbeheerder met een geavanceerde zoekbewerking, Windows-registereditor, antivirusprogramma's en andere toepassingen. Start uw computer op vanaf de Live-cd. Om dit te doen, stelt u de computer eerst in om vanaf de schijf op te starten - deze parameter kan in het BIOS worden geconfigureerd. Om het BIOS te openen, drukt u op Del of F2 nadat u de computer hebt aangezet. Als het de eerste keer niet lukt om in te voeren, probeer het dan opnieuw, want het werkt niet altijd.

Stap 2

Na het laden van de shell van de Live CD-image, start u het programma Titan Commander. Voer een zoekopdracht uit naar exe-bestanden, met de aanmaakdatum op de dag dat de computer voor het laatst succesvol is ingeschakeld. Verwijder die uit de gevonden bestanden, waarvan u zich zorgen maakt over de herkomst. Controleer de instelling van de Winlogon-registersleutel. Het is te vinden onder het pad HKEY_LOCAL_MACHINE / SOFTWARE / Microsoft / Windows NT / CurrentVersion. Het Shell-veld moet worden ingesteld op verkenner.

Stap 3

Als de systeembestanden userinit, taskmgr en andere belangrijke bestanden ook worden gewijzigd, is het systeemherstel mogelijk niet effectief. Gebruik antivirusprogramma's zoals Kaspersky Anti-Virus, NOD32, Dr. Web en andere om dergelijke situaties te voorkomen. In de regel worden de meeste virusprogramma's in het register van de computer geladen en vermomd als sommige systeemprocessen, wat zelfs een ervaren gebruiker niet altijd zal merken.

Stap 4

Over het algemeen kunnen we stellen dat het niet moeilijk is om een live cd-systeem te herstellen. Dergelijke systemen helpen veel gebruikers bij het herstellen van de toegang tot besturingssystemen wanneer verschillende storingen optreden en de computer stopt met opstarten.

Aanbevolen: