Hoe Maak Je Een Screenshot In Ubuntu

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Screenshot In Ubuntu
Hoe Maak Je Een Screenshot In Ubuntu

Video: Hoe Maak Je Een Screenshot In Ubuntu

Video: Hoe Maak Je Een Screenshot In Ubuntu
Video: Ubuntu Screenshot Screen Capture - how-to-screenshot.com 2024, Maart
Anonim

Het Windows-besturingssysteem heeft veel handige programma's voor het maken en manipuleren van schermafbeeldingen. Een zeer handige tool voor dit doel is bijvoorbeeld opgenomen in het Yandex. Disk-programma. Helaas heeft de linux-versie van dit programma beperkte functionaliteit. Tot grote vreugde van Linux-gebruikers is er echter een alternatief Shutter-programma waarmee je net zo gemakkelijk een screenshot in Ubuntu kunt maken als Yandex. Disk en zijn analogen.

Hoe maak je een screenshot in Ubuntu
Hoe maak je een screenshot in Ubuntu

Noodzakelijk

Een computer waarop Ubuntu is geïnstalleerd

instructies:

Stap 1

De eerste stap is het installeren van de Shutter-software. U kunt dit doen met behulp van het Ubuntu Application Center. Zoek gewoon naar het trefwoord Shutter en klik op installeren.

rolluik installatie
rolluik installatie

Stap 2

Nadat de installatie is voltooid, start u deze vanuit het hoofdmenu. U kunt ook in het menu zoeken door het trefwoord Sluiter in te voeren. Na de lancering zou het programmapictogram in het systeemvak moeten verschijnen. En ook het hoofdvenster van het programma.

Stap 3

Gebruik de hulpmiddelen op het paneel in het hoofdvenster van het programma om een screenshot te maken. U kunt een screenshot maken van de selectie, het bureaublad, het volledige scherm, één venster en zelfs één vensterelement. Het programma heeft rijke instellingen, maar is zelfs met de standaard instellingen helemaal klaar voor gebruik zoals bedoeld. Dezelfde tools worden gedupliceerd in het vervolgkeuzemenu als u op het programmapictogram in het systeemvak klikt, wat erg handig is om snel schermafbeeldingen te maken.

Screenshot-tools
Screenshot-tools

Stap 4

De resulterende schermafbeeldingen kunnen daar in het programma worden bewerkt. Gebruik hiervoor het pictogram met het palet van de kunstenaar. Nadat u erop hebt geklikt, wordt een eenvoudige editor geopend, vergelijkbaar met Paint, waarin u het overtollige kunt afsnijden, pijlen kunt tekenen en de vereiste gebieden met kaders kunt selecteren, tekstlabels kunt achterlaten, enzovoort.

screenshot bewerk knop
screenshot bewerk knop

Stap 5

Alle screenshots worden automatisch opgeslagen in bestanden. Standaard staat de map Afbeeldingen in uw thuismap. U kunt de schermafbeelding rechtstreeks vanuit het programma kopiëren en in een teksteditor plakken met behulp van de standaard sneltoetsen Ctrl + C, Ctrl + V. U kunt ook alle bestandsbewerkingen met een screenshot rechtstreeks vanuit Shutter uitvoeren. Ga bijvoorbeeld naar de gewenste map, ga naar de screenshot-map, upload naar ftp of een van de vele online diensten voor het opslaan van foto's.

Aanbevolen: