Hoe Toegang Te Differentiëren?

Inhoudsopgave:

Hoe Toegang Te Differentiëren?
Hoe Toegang Te Differentiëren?

Video: Hoe Toegang Te Differentiëren?

Video: Hoe Toegang Te Differentiëren?
Video: Introductie differentiëren (HAVO wiskunde B) 2024, April
Anonim

Als u uw eigen lokale netwerk heeft, is het vaak nodig om de toegang tot de map met belangrijke bestanden af te bakenen, terwijl alleen een bepaalde gebruiker ze kan zien. Zo kan de map "Rapporten" bijvoorbeeld accountants en bazen bevatten, maar niemand anders. Het klinkt eenvoudig, maar om de toegang tot mappen te differentiëren, moet u nauwkeurig en bedachtzaam zijn bij het uitvoeren van de volgende stappen.

Hoe toegang te differentiëren?
Hoe toegang te differentiëren?

instructies:

Stap 1

De eerste stap is het aanmaken van de gebruiker aan wie u toegang tot de map wilt geven. Om dit te doen, klikt u met de rechtertoets op "Deze computer" en selecteert u in het contextmenu dat wordt geopend "Beheer". Het venster Computerbeheer wordt geopend. Selecteer aan de linkerkant in het gedeelte "Hulpprogramma's" de map "Lokale gebruikers". Selecteer aan de rechterkant "Gebruikers".

Stap 2

Selecteer in het menu in de kop van het venster "Actie" en "Nieuwe gebruiker". Er verschijnt een dialoogvenster waarin u een gebruikersnaam en wachtwoord moet aanmaken voor de gebruiker aan wie we toegang willen geven, klik op "OK". Nu kunnen we alle vensters sluiten.

maak een nieuwe gebruiker aan
maak een nieuwe gebruiker aan

Stap 3

Klik met de rechtermuisknop op de map die we openen voor weergave op het netwerk en selecteer "Eigenschappen". Ga in het geopende venster naar het tabblad "Toegang". Selecteer het item "Deze map delen". Hieronder drukken we op de knop "Machtigingen".

Stap 4

In het venster dat opent zien we dat "Iedereen" toegang kan krijgen tot de map, terwijl als je goed kijkt naar beneden ziet dat ze alleen de informatie kunnen zien. Selecteer de regel "Alles" en verwijder deze. Vervolgens moet u die gebruikers toevoegen aan wie we de toegang tot de map openen. Klik op "Toevoegen"

Stap 5

Klik in het geopende venster op de knop "Geavanceerd" en klik vervolgens op "Zoeken". Onder aan het venster moet u de naam van de gebruiker vinden die u nodig hebt en deze selecteren. Klik op "OK" en vervolgens nogmaals op "OK" om de twee geopende vensters te sluiten.

Stap 6

Als u wilt dat deze gebruiker niet alleen de rechten heeft om de inhoud van de map te bekijken, maar ook om uw bestanden daar toe te voegen, dan moet u in het onderste deel van het venster het vakje naast "Volledige toegang" in de "Toestaan " kolom. Klik op "OK" in alle overige vensters. Toegang tot de map van één gebruiker is toegestaan, terwijl andere gebruikers de inhoud van de map niet via het netwerk kunnen bekijken. U kunt de toegang tot mappen dus niet alleen voor individuele gebruikers differentiëren, maar ook voor gebruikersgroepen.

Aanbevolen: