Hoe In Te Loggen Op XP Zonder Een Account

Inhoudsopgave:

Hoe In Te Loggen Op XP Zonder Een Account
Hoe In Te Loggen Op XP Zonder Een Account

Video: Hoe In Te Loggen Op XP Zonder Een Account

Video: Hoe In Te Loggen Op XP Zonder Een Account
Video: HOW TO LOGIN AS ADMINISTRATOR IN WINDOWS XP 2024, April
Anonim

Als u toegang wilt tot het besturingssysteem zonder uw eigen account te hebben, kunt u twee methoden gebruiken. Een daarvan is alleen van toepassing op Windows XP en zijn voorgangers.

Hoe in te loggen op XP zonder een account
Hoe in te loggen op XP zonder een account

instructies:

Stap 1

Probeer eerst in te loggen met het gastaccount. Dit is mogelijk als bij het configureren van de OS-parameters bepaalde procedures niet zijn uitgevoerd die nodig zijn om de "Gast"-gebruiker uit te schakelen. Zet uw computer aan en wacht tot het accountselectiemenu verschijnt. Zoek een account met de naam "Gast". Dit is een standaardaccount dat is ontworpen om minimale toegang tot OS-functies te krijgen.

Stap 2

Log in met dit account. Hoogstwaarschijnlijk kunt u geen wijzigingen aanbrengen in de instellingen van het besturingssysteem. Met de mogelijkheden van dit account kunt u alleen de meeste bestanden bekijken en sommige programma's uitvoeren.

Stap 3

Als de mogelijkheid om in te loggen op het besturingssysteem met een gastaccount is uitgeschakeld, probeer dan uw eigen account aan te maken. Deze methode is geschikt voor Windows XP. Start uw computer opnieuw op en houd de F8-toets ingedrukt nadat de harde schijf is opgestart. Na een tijdje wordt er een menu geopend met opties om door te gaan met het opstarten van het systeem. Selecteer "Windows Veilige modus" en druk op de Enter-toets.

Stap 4

Wacht even totdat het systeem in de veilige modus is gestart. Houd er rekening mee dat onder andere een nieuw account met de naam "Beheerder" is verschenen. Gebruik dit account om de veilige modus van Windows te openen.

Stap 5

Open het Configuratiescherm en ga naar het menu Gebruikersaccounts. Maak een nieuw account aan. Stel hiervoor beheerdersrechten in. Voer het wachtwoord voor dit account in. Start uw computer opnieuw op en ga naar de normale besturingssysteemmodus met behulp van het nieuw aangemaakte account. Aangezien je dit account bepaalde rechten hebt gegeven, heb je volledige toegang tot de functies van Windows XP.

Aanbevolen: