Hoe In Te Loggen In De Veilige Modus

Inhoudsopgave:

Hoe In Te Loggen In De Veilige Modus
Hoe In Te Loggen In De Veilige Modus

Video: Hoe In Te Loggen In De Veilige Modus

Video: Hoe In Te Loggen In De Veilige Modus
Video: Hoe op te starten in de veilige modus in Windows 10 2024, April
Anonim

Na enige actie van de gebruiker op de systeeminstellingen, evenals als gevolg van een onverwachte systeemstoring of door tussenkomst van virussen, wordt het noodzakelijk om het systeem in de veilige modus te starten. In deze modus wordt het besturingssysteem geladen zonder onnodige stuurprogramma's en autorun-programma's - alleen met de minimaal vereiste grafische en systeemparameters.

Hoe in te loggen in de veilige modus
Hoe in te loggen in de veilige modus

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - beheerdersrechten.

instructies:

Stap 1

Zet de computer aan en nadat de opstartberichten verschijnen (over de configuratie van de computer en de mogelijkheid om het BIOS van het moederbord te openen), drukt u op de F8-toets op het toetsenbord. Druk er meerdere keren op, anders loop je het risico het juiste moment te missen. Om zo'n moment niet te missen, drukt u snel op de knop zodra de computer na het opnieuw opstarten begint op te starten.

Stap 2

Er verschijnt een lijst met opstartopties op het scherm. Selecteer "Veilige modus" of "Veilige modus met het laden van netwerkstuurprogramma's" als u van plan bent om via een netwerk te werken. Wacht tot de computer opstart - het duurt iets langer dan normaal. Met de computerveilige modus kunt u alle systeemparameters zonder enige belasting bekijken. In veel gevallen helpt het bij het ontgrendelen van het scherm, het verwijderen van virussen.

Stap 3

Er verschijnt een welkomstvenster. Vervolgens moet u inloggen met een beheerdersaccount. Als er een wachtwoord is ingesteld voor de gebruiker "Beheerder", moet dit worden ingevoerd. Voer de combinatie correct in zodat het systeem de eerste keer binnenkomt.

Stap 4

Het besturingssysteem start op met minimale grafische opties, dus laat je niet intimideren door de grootte van de snelkoppelingen en symbolen op het scherm. Het is niet de moeite waard om de bureaubladresolutie met geweld te wijzigen - het videostuurprogramma is niet geladen en het beeld zal onstabiel zijn met verbeterde instellingen. Negeer al deze factoren en blijf op uw computer werken.

Stap 5

Veilige modus heeft meer dan grafische beperkingen. Mogelijk kunt u sommige programma's niet uitvoeren of installeren. De veilige modus is bedoeld om te starten na noodsituaties, maar ook voor het activeren van het herstel van het besturingssysteem of het verwijderen van schadelijke code, het verwijderen van programma's.

Aanbevolen: