Hoe Installeer Ik Windows In

Hoe Installeer Ik Windows In
Hoe Installeer Ik Windows In

Video: Hoe Installeer Ik Windows In

Video: Hoe Installeer Ik Windows In
Video: How to format and Install Windows Explained in Sinhala 2024, April
Anonim

Tegenwoordig is het Windows-besturingssysteem een van de meest populaire ter wereld vanwege de eenvoudige en intuïtieve gebruikersinterface. U kunt Windows zowel op nieuwe computers installeren die onlangs in de winkel zijn gekocht, als op werkstations die met uw eigen handen zijn geassembleerd.

Hoe installeer ik Windows
Hoe installeer ik Windows

Als op nieuwe computers het besturingssysteem vaak in de winkel wordt geïnstalleerd door specialisten - testers of assemblers, dan moet in sommige gevallen de eigenaar van een computer, die nauwelijks nieuw te noemen is, Windows zelf installeren. Tegenwoordig is in de overgrote meerderheid van de gevallen een versie van Windows XP geïnstalleerd op computers - de vorige versies (98 en 2000) zijn al verouderd en worden zelden gebruikt. In principe is het installeren van Windows niet zo moeilijk.

Hiervoor heeft u een cd (of opstartbare flashdrive) met het Windows-besturingssysteem nodig. Het is beter om gelicentieerde producten te kopen, zodat u zeker kunt zijn van de kwaliteit van het besturingssysteem dat u hebt gekocht. Plaats de schijf in uw computer en voer het BIOS in met de optie "opstarten vanaf cd". Aangezien in de meeste gevallen alle BIOS-instellingen standaard zijn ingesteld, hoeft u verder niets te wijzigen. Selecteer gewoon het gewenste downloadpad. Sluit daarna het BIOS met de F10-toets, sla de wijzigingen op en start de computer opnieuw op. De download start vanaf de cd, u hoeft alleen maar de optie "Windows installeren op computer" te selecteren. Het Windows-installatieprogramma bereidt de computer zelf voor op de installatie van het besturingssysteem, kopieert alle benodigde gegevens van de schijf en installeert het besturingssysteem op de harde schijf. Daarna start de computer automatisch opnieuw op en wordt u gevraagd om het serienummer van het product (licentie) op te geven, dit kunt u zien op de doos met de schijf.

Ook moet u een aantal zaken invullen (woonplaats, bedrijfsnaam of naam van een particulier, etc.). De installatie gaat verder, in de dialoogvensters ziet u gegevens over het installatieproces. Na de volgende herstart zal het Windows-systeem zichzelf automatisch configureren volgens de technische kenmerken van uw computer en alle stuurprogramma's installeren die nodig zijn voor de juiste werking van het besturingssysteem. Nog een keer opnieuw opstarten - en dat is alles, de computer waarop het Windows-besturingssysteem is geïnstalleerd, is klaar voor gebruik. Het installatieproces duurt niet langer dan 40 minuten.

Aanbevolen: