Hoe Een Harde Schijf Te Activeren

Inhoudsopgave:

Hoe Een Harde Schijf Te Activeren
Hoe Een Harde Schijf Te Activeren

Video: Hoe Een Harde Schijf Te Activeren

Video: Hoe Een Harde Schijf Te Activeren
Video: Windows 10 - How to Activate New Hard Drives and SSD’s Not Showing Up 2024, Maart
Anonim

Bij het installeren van een harde schijf kunt u een probleem hebben - het besturingssysteem kan deze niet weergeven, u moet de harde schijf activeren. Dit gebeurt meestal bij het installeren van een tweede harde schijf. Er zijn verschillende manieren om het probleem op te lossen.

Hoe een harde schijf te activeren
Hoe een harde schijf te activeren

instructies:

Stap 1

U moet het menu Start openen. Open Mijn computer. Selecteer in de linkerkolom "Bekijk systeeminformatie" en selecteer in het tabblad "Hardware" "Apparaatbeheer". Dit opent een menu met alle geïnstalleerde apparaten. Selecteer vervolgens "Schijfapparaten", klik met de rechtermuisknop op de niet-geactiveerde harde schijf en open het menu "Eigenschappen". In het gedeelte "Apparaatstatus" moet u uw harde schijf activeren. Het is mogelijk dat de harde schijf is geactiveerd, maar niet kan blijven werken vanwege verouderde stuurprogramma's. Selecteer in dit geval de optie "Stuurprogramma bijwerken" in de harde schijf-opties. De "Hardware Update Wizard" wordt voor u geopend, waarin u kunt kiezen of u het stuurprogramma van internet wilt downloaden of hiervoor de schijf wilt gebruiken die bij het besturingssysteem is geleverd.

Stap 2

Als de harde schijf nog steeds niet verschijnt, opent u het menu Start, selecteert u Configuratiescherm, opent u Systeembeheer in het menu dat wordt geopend en selecteert u vervolgens op het tabblad Computerbeheer Schijfbeheer. Klik met de rechtermuisknop op de schijf die niet wordt weergegeven, selecteer "Eigenschappen", in het geopende menu "Hardware", vervolgens "Toepassing van het apparaat" en "Inschakelen". In dezelfde sectie kunt u de schijf een andere naam geven, een ander pad opgeven, een logische schijf formatteren of verwijderen.

Stap 3

Als de schijf is ingeschakeld maar niet zichtbaar is, gaat u naar het BIOS-menu. Het Basic Input Output System (BIOS) is opgeslagen in een kleine flashgeheugenchip op het moederbord. Tijdens het opstarten van de computer voert de processor op het moederbord het BIOS-programma uit om de hardware in eerste instantie te controleren en te initialiseren, waarna de besturing wordt overgedragen aan het besturingssysteem.

Stap 4

Om het programma te openen wanneer u de computer aanzet, drukt u op de DEL-toets en er wordt een menu voor u geopend. Navigatie in het programma wordt uitgevoerd met behulp van pijlen en toetsen Ent en Esc. Open het MAIN menu (of Standard CMOS Setup, afhankelijk van de versie van het programma), open het Secondary Ide Slave submenu, selecteer de niet-geactiveerde harde schijf en zet deze aan. Om het BIOS te verlaten en de instellingen op te slaan, drukt u op de F10-toets of selecteert u het hoofdmenu-item "Save & Exit Setup". Selecteer Bestandsveilige standaardwaarden laden om terug te keren naar de standaardinstellingen.

Aanbevolen: