Hoe Een Laag Te Vullen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Laag Te Vullen
Hoe Een Laag Te Vullen

Video: Hoe Een Laag Te Vullen

Video: Hoe Een Laag Te Vullen
Video: Cv-ketel bijvullen 2024, April
Anonim

Soms is het bij het maken van afbeeldingen en het bewerken van digitale foto's nodig om een of ander deel van de afbeelding gelijkmatig te vullen met een uniforme kleurtoon. Dit is eenvoudig te doen met behulp van de tools van het Adobe Photoshop-programma.

Hoe een laag te vullen
Hoe een laag te vullen

instructies:

Stap 1

Om de vulbewerking uit te voeren, kunt u op verschillende manieren gaan. Als u al het gebied op de digitale afbeelding hebt geselecteerd dat moet worden gevuld, dan is de eenvoudigste, maar niet de handigste oplossing het kiezen van de opdracht Vullen in het menu Bewerken. Een venster voor het instellen van de vulparameters wordt voor u geopend: hier kunt u een kleur en vultype selecteren - monochromatisch (de hoofd- of aanvullende werkkleuren van het palet of een vrij te selecteren tint, inclusief een geleend door het pipet rechtstreeks uit de afbeelding) of patronen gebruiken. Ook in de lijst van het vervolgkeuzemenu kunt u het algoritme selecteren voor het overlappen van de vulling en het transparantieniveau, dat wil zeggen de diepte en de manier waarop het effect de originele afbeelding beïnvloedt. Het nadeel van deze methode is dat deze bewerking wordt tegelijkertijd uitgevoerd en brengt onherstelbare wijzigingen aan in de digitale informatie van de originele afbeelding - keer terug, u kunt de parameters in de toekomst niet corrigeren of wijzigen. De enige redding in dit geval kan alleen het gebruik van het "rollback" -commando zijn, de annulering van de vorige bewerking, dwz. vernietiging van al het verrichte werk na het vullen.

Stap 2

Een andere manier zal in dit geval flexibeler zijn. U kunt een speciale extra laag maken, zoals Opvullaag (menu Laag> Nieuwe opvullaag). Deze laag zal precies de ruimte innemen die door de selectie is aangegeven, en zal visueel dezelfde functie vervullen als het hierboven beschreven Vullen commando. Het verschil is dat u de parameters van de nieuw gecreëerde laag vervolgens zo vaak kunt wijzigen en variëren als u wilt, zonder enige vervorming in het originele digitale bestand - dat wil zeggen, het verlies van informatie tot niets terugbrengen, wat een meer professionele benadering van beeldbewerking Een ander voordeel van het maken van een extra laag van het type Vullaag is de mogelijkheid om niet alleen monochromatische lagen te maken, maar ook lagen met verloopvullingen, bovendien omvatten de verloopparameters niet alleen controle over het kleurenspectrum van de vulling, maar ook verschillende variaties op de transparantie van deze laag. Zo kunt u bijvoorbeeld de effecten van een vloeiende beeldontwikkeling creëren door de vulling, enz. Het is logisch dat als er aanvankelijk geen selectie is, de gemaakte laag de volledige ruimte van de compositie in beslag zal nemen, dat wil zeggen dat deze kan worden ideaal gebruikt als basisachtergrond van een compositie of een fotocollage.

Stap 3

Een andere manier om een laag te vullen kan worden aanbevolen. Het is vooral geschikt wanneer de laag niet de volledige afbeeldingsruimte in beslag neemt, maar een uitgesneden vorm of omtrek is, dat wil zeggen, het heeft zijn eigen transparantie. In het menu met individuele stijlinstellingen die elke laag in Photoshop heeft (zie het fx-pictogram onderaan het lagenpaneel), zijn er verschillende items met betrekking tot de mogelijkheid om de laag te vullen. Dit zijn de items Kleuroverlay, Verloopoverlay, Patroonoverlay - die elk de hele laag dienovereenkomstig kunnen vullen. Elk van deze items heeft een vrij breed scala aan instellingen, zowel het kleurenspectrum als de overvloeimethode, en in feite het algoritme voor het vullen en schalen ervan ten opzichte van de laag. Een voordeel van deze vulmethode is dat elk van deze drie vullingen kan worden gecombineerd en gecombineerd met andere zonder dat er extra lagen worden gemaakt. Bovendien brengt deze methode natuurlijk geen wijzigingen aan in de originele informatie van het bestand, waardoor de veiligheid van de afbeelding wordt gegarandeerd en de mogelijkheid om de vulparameters een onbeperkt aantal keren te wijzigen en te variëren.

Aanbevolen: