Hoe Een Laag Met Kleur Te Vullen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Laag Met Kleur Te Vullen
Hoe Een Laag Met Kleur Te Vullen

Video: Hoe Een Laag Met Kleur Te Vullen

Video: Hoe Een Laag Met Kleur Te Vullen
Video: 6. Afbeelding Met Vormen Kleuren 2024, Mei
Anonim

Het vullen van een laag met kleur is misschien wel de eenvoudigste en meest uitgevoerde bewerking die kan worden uitgevoerd met een grafische editor. Het vereist geen specifieke vaardigheden om het te voltooien. Slechts één muisklik - en je hebt een effen achtergrondkleur voor de afbeelding.

Hoe een laag met kleur te vullen
Hoe een laag met kleur te vullen

Noodzakelijk

Photoshop-programma

instructies:

Stap 1

Open het bestand, waarvan je een van de lagen met kleur wilt vullen, in Photoshop. Om dit te doen, kunt u de opdracht Openen in het menu Bestand of de sneltoetsen Ctrl + O gebruiken. Uiteindelijk kunt u het gewenste bestand eenvoudig met de muis naar het grafische editorvenster slepen.

Als u een monochromatische laag in een nieuw document wilt krijgen, maakt u deze met de opdracht Nieuw, allemaal vanuit hetzelfde menu Bestand. Selecteer bij het maken van een nieuw bestand RGB, CMYK of Lab als kleurmodus voor uw document. Als u de afbeelding in JPG-indeling wilt opslaan, gebruikt u de RGB- of CMYK-modus.

Stap 2

Photoshop laat je vullen met kleur en een achtergrondlaag, maar als je een document met een aparte kleurlaag wilt, maak dan een nieuwe laag. Dit kan worden gedaan met de sneltoetsen Ctrl + Shift + N, met behulp van de opdracht Laag uit de groep Nieuw van het menu Laag. Hetzelfde kan worden gedaan door op de knop Een nieuwe laag maken te klikken, die te zien is onder het lagenpalet.

Stap 3

Klik op het gereedschap Emmertje in het gereedschapspalet. Pas de gereedschapsparameters aan. Dit kan in het paneel onder het hoofdmenu.

Als u een gelijkmatige vulling over de hele laag nodig hebt in een document dat andere lagen met afbeeldingen bevat, schakelt u het selectievakje Alle lagen uit.

Selecteer in de vervolgkeuzelijst Bron instellen voor het opvulgebied de optie Voorgrond.

Selecteer in het veld Dekking ("Dekking") de mate van transparantie van de toekomstige vulling. Met een dekking van honderd procent krijg je een volledig dekkende laag gevuld met kleur. In de toekomst kunt u de transparantie ervan aanpassen via het lagenpalet.

Stap 4

Kies een kleur die de laag in uw document zal vullen. Klik hiervoor met de linkermuisknop op de bovenste van de twee gekleurde vierkanten, die zich dichter bij de onderkant van het toolpalet bevinden. Selecteer een kleur door met de linkermuisknop op het geopende palet te klikken. U kunt de zescijferige kleurcode in het vak onder aan het palet plakken. Klik op de OK-knop.

Stap 5

Vul de laag met kleur. Klik hiervoor met de linkermuisknop ergens in het geopende document.

Stap 6

Sla het bestand op met de opdracht Opslaan in het menu Bestand. Gebruik het PSD- of TIFF-formaat om een document met lagen op te slaan. Als u een afbeelding met één laag als uitvoer nodig heeft, slaat u de afbeelding op als.jpg"

Aanbevolen: