Een Pagina-einde Invoegen

Inhoudsopgave:

Een Pagina-einde Invoegen
Een Pagina-einde Invoegen

Video: Een Pagina-einde Invoegen

Video: Een Pagina-einde Invoegen
Video: Word - pagina einde invoegen 2024, April
Anonim

In de Microsoft Office Word-teksteditor zijn verschillende tools beschikbaar om de tekst op te maken in overeenstemming met de behoeften van de gebruiker. Met hun hulp kunt u veel dingen doen, waaronder het invoegen van een pagina-einde waar u maar wilt.

Een pagina-einde invoegen
Een pagina-einde invoegen

instructies:

Stap 1

Start MS Word, maak een document of open een bestaand document. Het programma voegt automatisch een pagina-einde in wanneer het einde van een vel is bereikt. Het formaat (dat wil zeggen de grootte) van een dergelijk blad kan worden ingesteld op het tabblad "Pagina-indeling". Zoek de toolbox Pagina-instelling en klik op de knop Grootte. Klik in de vervolgkeuzelijst met de linkermuisknop op de naam van het formaat dat bij u past.

Stap 2

Als u een geforceerd pagina-einde in tekst wilt invoegen, klikt u op het tabblad Invoegen. Klik in het blok "Pagina's" op de werkbalk op de knop "Pagina-einde" - deze wordt na de cursor ingevoegd en de tekst die rechts van de cursor wordt geplaatst, wordt naar een nieuw blad verplaatst. Het is ook mogelijk om een pauze in te voegen vanaf het tabblad Pagina-indeling. Klik in het blok "Pagina-instellingen" op de knop "Pauzes" en selecteer het item "Pagina" in het contextmenu. Met deze tool kunt u het punt op het blad selecteren waar de pauze moet beginnen.

Stap 3

Als u wilt voorkomen dat een alinea in de tekst wordt afgebroken bij het invoegen van een pagina-einde, klikt u op het tabblad Pagina-indeling. Klik in het blok "Alinea" op de knop met de pijl. U kunt ook de gewenste alinea selecteren en met de rechtermuisknop op de selectie klikken. Selecteer het item "Alinea" in het contextmenu en er wordt een nieuw dialoogvenster geopend. Ga naar het tabblad "Positie op de pagina" en plaats de markering in het veld "Alinea niet breken". Pas de nieuwe instellingen toe met de OK-knop.

Stap 4

Als u een pagina-einde tussen twee verwante (bijvoorbeeld door betekenis) alinea's wilt voorkomen, selecteert u deze met de muis of de toetsenbordtoetsen en roept u het dialoogvenster "Alinea" opnieuw op. Stel op het tabblad "Positie op pagina" de markering in het vak "Blijf op volgende" in. In het venster Alinea kunt u ook een pagina-einde invoegen vóór een specifieke alinea. Om dit te doen, selecteert u de alinea die u nodig hebt en plaatst u op hetzelfde tabblad "Positie op de pagina" een markering tegenover het veld "Van een nieuwe pagina". Klik op de OK-knop.

Aanbevolen: