Hoe Een Codec Te Uploaden

Inhoudsopgave:

Hoe Een Codec Te Uploaden
Hoe Een Codec Te Uploaden

Video: Hoe Een Codec Te Uploaden

Video: Hoe Een Codec Te Uploaden
Video: How To Find Out Which Codec A Video File Is? 2024, April
Anonim

Bijna alle audio en video zijn gecodeerd met speciale programma's, die, met een klein kwaliteitsverlies, de totale bestandsgrootte aanzienlijk kunnen verkleinen. Een codec is firmware die een computer gebruikt om video of geluid te decoderen en af te spelen. Zonder codecs zal de computer de meeste multimediabestanden helemaal niet of onjuist afspelen.

Hoe een codec te uploaden
Hoe een codec te uploaden

instructies:

Stap 1

Voor het gemak zijn de codecs verzameld in pakketten die gratis op internet kunnen worden gedownload. Elk pakket heeft een bepaalde gemeenschappelijke set codecs en enkele aanvullende programma's die verschillen afhankelijk van het pakket. Laten we eens kijken naar de installatie van codecs met een van de meest populaire K-Lite Codec Packs als voorbeeld. Allereerst moet u dit pakket van internet downloaden. Het is helemaal gratis, dus pas op dat u uw telefoonnummer niet invoert of sms't tijdens het downloaden.

Stap 2

Nadat het downloaden is voltooid, dubbelklikt u op de snelkoppeling van het programma. Voordat de installatie wordt gestart, geeft het systeem een waarschuwing weer dat de toepassing een onbekende uitgever heeft. Klik op de knop "Uitvoeren" en ga verder met de installatie. Als uw computer Windows 7 draait, zal deze om toestemming vragen om wijzigingen aan te brengen op de harde schijf, klik op "Toestaan".

Stap 3

In het volgende venster zal het installatieprogramma vragen of u de codecs echt wilt installeren? Klik op de knop Volgende om de installatie te starten.

Stap 4

Vervolgens wordt u gevraagd om het type installatie te kiezen: eenvoudig (eenvoudig, aanbevolen voor de meeste gebruikers) of geavanceerd (geavanceerd, aanbevolen voor geavanceerde gebruikers). Als u een speciale locatie voor de installatie van een programma moet selecteren, de naam ervan moet wijzigen in de lijst met programma's in de taakbalk of een speciaal installatieprofiel moet selecteren, selecteert u het geavanceerde installatietype. Selecteer anders de eenvoudige installatie en klik op Volgende.

Stap 5

In het volgende venster zal het installatieprogramma aanbieden om de prestatieverbetering voor hardware-videodecodering voor Windows Media Player te activeren. De juiste werking van de DXVA-functie is alleen mogelijk op computers die dit type hardwareversnelling ondersteunen. In sommige gevallen kan het inschakelen van deze functie problemen met uw computer veroorzaken. Schakel versnelling alleen in als u zeker weet dat uw computer DXVA ondersteunt, anders selecteert u niets en klikt u op "Volgende".

Stap 6

Vervolgens zal het installatieprogramma u vragen om te kiezen welke speler standaard audio- en videobestanden zal afspelen. Selecteer het eerste item als u de Media Classic Player gaat gebruiken (geïnstalleerd samen met de codecs) of selecteer het tweede als u multimedia wilt afspelen in standaard Windows Media. Als je geen van de vermelde spelers gebruikt, kun je, nadat de installatie is voltooid, de associaties teruggeven aan de speler die je nodig hebt.

Stap 7

In het volgende venster biedt het programma aan om de soorten bestanden te selecteren die standaard worden afgespeeld in de speler van uw keuze. Selecteer alle video - selecteert alle soorten videobestanden. Selecteer alle audio - selecteert alle soorten audiobestanden. "Niets selecteren" - verwijdert de selectie van alle items. Als u niets selecteert, worden multimediabestanden afgespeeld via de speler die werd gebruikt voor de installatie van het programma. Vink het vakje aan voor de vereiste bestandstypen en klik op Volgende.

Stap 8

In het dialoogvenster dat wordt geopend, kunt u de bestandstypen selecteren waarvoor de standaardsnelkoppelingen worden vervangen door de snelkoppelingen van de speler. Dit is handig om visueel te identificeren aan welke toepassing een bestand is gekoppeld. U kunt handmatig de typen multimediabestanden selecteren die u kent. U kunt ook de knop "Selecteer Windows-standaard" gebruiken. Het selecteert automatisch die bestanden die het besturingssysteem standaard als multimedia beschouwt. Druk na selectie op de knop "Volgende".

Stap 9

Selecteer in het volgende venster het type audiosysteem en klik op "Volgende".

Stap 10

Nadat u het type audiosysteem hebt gekozen, biedt het programma samen met de codec aan om de startpagina, de zoekbalk en de standaardzoekmachine Yahoo! te installeren. Als u de instellingen van uw internetbrowser niet wilt wijzigen, vink dan het vakje "Nee bedankt. Ik wil geen van de bovenstaande”en klik op “Volgende”. Klik in het volgende venster op "Installeren".

Stap 11

Wanneer het installatieproces is voltooid, klikt u op Voltooien. De codecs zijn met succes op uw computer geïnstalleerd en nu kunt u video's bekijken en naar muziek luisteren in alle gangbare formaten.

Aanbevolen: