Hoe Stuurprogrammaverificatie Uit Te Schakelen?

Inhoudsopgave:

Hoe Stuurprogrammaverificatie Uit Te Schakelen?
Hoe Stuurprogrammaverificatie Uit Te Schakelen?

Video: Hoe Stuurprogrammaverificatie Uit Te Schakelen?

Video: Hoe Stuurprogrammaverificatie Uit Te Schakelen?
Video: How to Disable / Turn OFF TalkBack on a Huawei Mate 10 Pro 2024, Mei
Anonim

De procedure voor het uitschakelen van de digitale handtekening van stuurprogramma's op computers met Windows is standaard en vereist geen extra software.

Hoe stuurprogrammaverificatie uit te schakelen?
Hoe stuurprogrammaverificatie uit te schakelen?

instructies:

Stap 1

Roep het hoofdsysteemmenu op door op de knop "Start" te klikken en ga naar het dialoogvenster "Uitvoeren" om de verificatie van de digitale handtekening van de stuurprogramma's uit te schakelen. Typ gpedit.msc in de regel "Openen" en bevestig de lancering van het hulpprogramma Local Group Policy Editor door op OK te klikken.

Stap 2

Vouw de link "Gebruikersconfiguratie" uit in het linkerdeelvenster van het dialoogvenster dat wordt geopend en ga naar het gedeelte "Beheersjablonen". Vouw het knooppunt Systeem uit en selecteer de groep Driver Installation. Zoek de regel "Digitale handtekening van apparaatstuurprogramma's" en open het contextmenu door met de rechtermuisknop te klikken.

Stap 3

Geef de opdracht "Wijzigen" op en pas het selectievakje in de regel "Uitschakelen" in het volgende dialoogvenster toe. Bevestig uw keuze door op de knop "Toepassen" te klikken en sla de aangebrachte wijzigingen op door op de knop OK te klikken. Houd er rekening mee dat wanneer u de optie "Inschakelen" selecteert, het mogelijk is om het systeemgedrag in te stellen wanneer een niet-ondertekend stuurprogramma wordt gedetecteerd:

- waarschuwen;

- overslaan;

- blokkeren.

Stap 4

Voordat u besluit de verificatie van de digitale handtekening van het geïnstalleerde stuurprogramma uit te schakelen, moet u het potentiële gevaar van een dergelijke actie voor het systeem begrijpen. Feit is dat het belangrijkste doel van de driver is om te zorgen voor interactie tussen de computer en alle andere apparaten. Een digitale handtekening is een zekere garantie voor veiligheid. De afwezigheid of wijziging van de digitale handtekening kan wijzen op een virusinfectie van dit programma of een vervanging van het stuurprogramma zelf. Alleen een digitale handtekening van de uitgever, gecertificeerd door een certificeringsinstantie, kan een voldoende garantie zijn voor de veiligheid van de driver die wordt geïnstalleerd. Een niet-ondertekend stuurprogramma kan alleen worden gebruikt als het is verkregen van de eigen gelicentieerde schijf van de fabrikant, hoewel de uiteindelijke beslissing altijd bij de gebruiker ligt.

Aanbevolen: