De BIOS-versie Bepalen

Inhoudsopgave:

De BIOS-versie Bepalen
De BIOS-versie Bepalen

Video: De BIOS-versie Bepalen

Video: De BIOS-versie Bepalen
Video: Настройки BIOS ПК 2024, Mei
Anonim

Het kennen van de bios-versie is in de eerste plaats noodzakelijk om redenen van tijdige updates, die de werking van uw personal computer zullen optimaliseren. Er zijn verschillende manieren om de bios-versie te controleren. Lees hieronder over een aantal van hen.

De BIOS-versie bepalen
De BIOS-versie bepalen

instructies:

Stap 1

Start uw pc. U kunt de BIOS-versie bepalen door deze te lezen in de bovenste informatieregels die bij het opstarten op het scherm worden weergegeven. Als u geen tijd heeft om te navigeren en de vereiste tekst te lezen, start u uw computer opnieuw op. Zoals je misschien al geraden hebt, kun je je computer niet onbeperkt opnieuw opstarten, dus als je het niet snel kunt lezen, doe dan het volgende.

Stap 2

Kijk naar de BIOS-versie op het moederbord van uw pc. Om dit te doen, moet u de systeemeenheid openen. Neem een schroevendraaier en verwijder de schroeven waarmee het zijpaneel is bevestigd. Doe het af.

Stap 3

Onderzoek het moederbord zorgvuldig. Zoek zijn naam. De BIOS-versie moet ernaast worden aangegeven. Over het algemeen is dit een primitieve manier. Het is beter om BIOS te starten en de versie daar direct te zien. Om dit te doen, drukt u op de delete-toets wanneer de computer opstart. Gebruik vervolgens de pijlen om naar Main en vervolgens naar Systeeminformatie te navigeren. Daar vindt u uitgebreide informatie over bios.

Stap 4

Ga naar het "Start"-knopmenu. Selecteer Uitvoeren. Voer bij de opdrachtprompt msinfo32 in. Druk vervolgens op enter. Het hulpprogramma Systeeminformatie wordt gestart. In het bijbehorende gedeelte vindt u alle interessante informatie over de bios. Het is gemakkelijker om naar Systeeminformatie te navigeren. Ga naar het menu "Start", selecteer "Alle programma's", vervolgens "Standaard" en "Systeemwerkset". Zoek in het laatste het item "Systeeminformatie".

Stap 5

Probeer Everest Ultimate Edition. Zij zal u soortgelijke informatie verstrekken. Voer het programma uit, zoek het item "Moederbord". Ga ernaar toe. In het centrale venster vindt u alle bios-gegevens, inclusief versie, bouwjaar en fabrikantinformatie.

Aanbevolen: