Een Toetsenbordindeling Maken

Inhoudsopgave:

Een Toetsenbordindeling Maken
Een Toetsenbordindeling Maken

Video: Een Toetsenbordindeling Maken

Video: Een Toetsenbordindeling Maken
Video: .Build - Maak je eigen toetsenbord - Zelf een 60%-keyboard bouwen 2024, Mei
Anonim

De toetsenbordindeling is verantwoordelijk voor de invoertaal. In de regel zijn op computers voor Russisch sprekende gebruikers twee talen †‹вЂ‹ geconfigureerd en klaar voor alternatief gebruik - Russisch en Engels. Desgewenst kan de gebruiker zelf een derde taal toevoegen en de manier waarop het toetsenbord wordt geschakeld configureren.

Een toetsenbordindeling maken
Een toetsenbordindeling maken

instructies:

Stap 1

Alle instellingen voor de invoertaal worden geconfigureerd in het bedieningspaneel. Open het via het menu "Start", vervolgens "Instellingen" en "Configuratiescherm".

Stap 2

Dubbelklik in de geopende map op het onderdeel Regionale en taalopties. Via de instellingen regelt u de invoerparameters.

Afhankelijk van de snelheid kan de computer alle componenten in de map Configuratiescherm tegelijk of geleidelijk weergeven, waarbij pictogrammen in delen worden geladen. Wacht in het tweede geval even tot het gewenste pictogram verschijnt.

Stap 3

Open het tabblad 'Toetsenborden en talen' en klik vervolgens op de knop 'Toetsenbord wijzigen'. Gebruik de knop "Toevoegen" om de volledige lijst met talen te openen en selecteer de gewenste. Klik op het plusteken rechts van de taalnaam en pas de toetsenbordindeling aan. Druk op de knop "OK" om het menu te verlaten. Klik vervolgens op de knop "Toepassen" om de instellingen op te slaan.

Stap 4

De manier om de taal te wijzigen is geconfigureerd in het tabblad "Switch toetsenbord". Naar eigen goeddunken kunt u een knop instellen die de "Caps Lock" -modus uitschakelt en een combinatie die de taal verandert. Het kan een combinatie zijn van gelijktijdig ingedrukte "Alt-Shift" of "Ctrl-Shift". Er is geen fundamenteel verschil en advies kan hier niet worden gegeven - het hangt allemaal af van uw gemak.

Stap 5

Nadat u de instellingen hebt gewijzigd, klikt u op "Toepassen" en "OK" om de instellingen op te slaan en het menu te verlaten. Verlaat het onderdeel op dezelfde manier.

Stap 6

Wijzig de toetsenbordindeling in overeenstemming met de zojuist ingestelde instellingen - met behulp van de combinatie "Alt-Shift" of "Ctrl-Shift". Als u een derde of vierde taal hebt geïnstalleerd, herhaalt u de combinatie volgens het volgnummer van de gewenste taal.

Aanbevolen: