Een Bureaubladitem Verwijderen

Inhoudsopgave:

Een Bureaubladitem Verwijderen
Een Bureaubladitem Verwijderen

Video: Een Bureaubladitem Verwijderen

Video: Een Bureaubladitem Verwijderen
Video: How To Take Ownership Of Administrative Files and Folders On Windows 10/8/7 2024, Mei
Anonim

Het bureaublad kan verschillende elementen bevatten - toepassingssnelkoppelingen die automatisch door het systeem of de installatiewizard worden aangemaakt, evenals bestanden en mappen die de gebruiker zelf heeft geplaatst. Items kunnen op elk moment worden verwijderd of teruggezet op het bureaublad.

Een bureaubladitem verwijderen
Een bureaubladitem verwijderen

instructies:

Stap 1

Het principe van het verwijderen van bureaubladelementen verschilt niet veel van het verwijderen van een ander bestand, maar er zijn enkele verschillen. Houd bij het verzenden van een item naar de prullenbak rekening met het volgende: als het pictogram dat u hebt gekozen een snelkoppeling is (het heeft een kenmerkende pijl in de linkerbenedenhoek), heeft de verwijdering geen invloed op het programma of de map die het heeft gestart of op welke manier dan ook geopend. Als het bestand rechtstreeks op het bureaublad is gemaakt, wordt het verwijderd en niet de link ernaartoe.

Stap 2

Verplaats de cursor naar het pictogram dat u wilt verwijderen en klik er met de rechtermuisknop op. Selecteer in het contextmenu het item "Verwijderen". Antwoord bevestigend op het systeemverzoek om de verwijdering te bevestigen. Het item wordt naar de prullenbak verplaatst. Een andere optie: selecteer het element, druk op de Delete-toets op het toetsenbord, bevestig de verwijdering met de OK-toets of de Enter-toets.

Stap 3

Bureaubladelementen zoals Mijn documenten, Mijn computer en Mijn netwerklocaties kunnen op een andere manier worden verwijderd. Deze elementen worden automatisch aangemaakt wanneer het besturingssysteem wordt geïnstalleerd; het zijn snelkoppelingen naar bronnen, terwijl de bronnen zelf zich op de systeemschijf bevinden.

Stap 4

Klik met de rechtermuisknop op een vrije ruimte op het bureaublad en selecteer Eigenschappen in het contextmenu. Het dialoogvenster Eigenschappen: Weergave wordt geopend. Je kunt het op een andere manier noemen: open het "Configuratiescherm" via het menu "Start", selecteer in de categorie "Vormgeving en thema's" het pictogram "Weergave" door erop te klikken met de linkermuisknop.

Stap 5

Ga in het dialoogvenster "Eigenschappen: Weergave" naar het tabblad "Desktop" en klik op de knop "Desktopinstellingen". Deze actie zal een extra venster "Desktop Elements" openen. Verwijder in de groep "Bureaubladpictogrammen" de markering van de elementen die u niet nodig hebt en klik op de knop OK. Pas de nieuwe instellingen toe en sluit het venster. U kunt deze items in de toekomst op dezelfde manier herstellen.

Aanbevolen: