Hoe Overklokken Te Verwijderen?

Inhoudsopgave:

Hoe Overklokken Te Verwijderen?
Hoe Overklokken Te Verwijderen?

Video: Hoe Overklokken Te Verwijderen?

Video: Hoe Overklokken Te Verwijderen?
Video: How to fix a bad overclock on any Video Card 2024, Mei
Anonim

Om het vermogen van de computer te vergroten, moeten een aantal bewerkingen worden uitgevoerd. Gezien het feit dat u de parameters van de processor en RAM moet wijzigen, moet u heel voorzichtig handelen.

Hoe overklokken te verwijderen?
Hoe overklokken te verwijderen?

Noodzakelijk

  • - Schroevendraaier;
  • - pincet.

instructies:

Stap 1

Zet de computer (laptop) aan en houd de Delete-toets ingedrukt om het moederbord-BIOS te openen. Druk vervolgens op de toetsen Ctrl en F1 om een extra menu met apparaatopties te openen.

Stap 2

Zoek nu het item dat verantwoordelijk is voor de status van het RAM. Verminder de frequentie van de bus waardoor informatie aan het RAM wordt geleverd tot de minimumwaarde. Dit voorkomt dat de busfrequentie tijdens het overklokken toeneemt.

Stap 3

Open nu het menu dat verantwoordelijk is voor het configureren van CPU-parameters. Verhoog de frequentie van de processorbus met 10-20 Hz. Als de busfrequentie de maximale balk al heeft bereikt, verhoog dan de processorvermenigvuldiger met één.

Stap 4

Sla de instellingen van deze items op en start de computer opnieuw op door op de knop Opslaan en afsluiten te klikken. Als de computer na de overklokprocedure stopt met opstarten, herhaalt u de procedure voor het openen van het BIOS-menu.

Stap 5

Herhaal de bewerkingen omgekeerd aan die beschreven in de tweede en derde stap. Die. verhoog de busfrequentie van het RAM en verlaag de frequentie van de processor.

Stap 6

Als u niet zeker bent van de juistheid van de ingevoerde instellingen, zoek dan het item Standaardinstellingen gebruiken of een equivalent daarvan, selecteer het en druk op Enter. Hierdoor worden de BIOS-menu-opties teruggezet naar de fabrieksinstellingen.

Stap 7

Als de computer na het overklokken helemaal niet meer laadt, d.w.z. u kunt niet eens het BIOS-menu openen en vervolgens de computerinstellingen handmatig resetten. Schakel het uit en open de systeemeenheid.

Stap 8

Zoek de BIOS-batterij op het moederbord. Haal hem met een pincet of een schroevendraaier uit het stopcontact. Gebruik deze hulpmiddelen om de contacten te sluiten waaraan de batterij was bevestigd. Plaats het terug in de sleuf en zet de computer aan. Installeer het CPU-Z-programma en zorg ervoor dat uw processor stabiel is.

Aanbevolen: