Hoe Een Mdf-bestand Te Maken

Inhoudsopgave:

Hoe Een Mdf-bestand Te Maken
Hoe Een Mdf-bestand Te Maken

Video: Hoe Een Mdf-bestand Te Maken

Video: Hoe Een Mdf-bestand Te Maken
Video: Economy Cabinet Making with Melamine: How to Build Cabinets 2024, Mei
Anonim

Het tijdperk van fysieke dragers loopt snel ten einde. En het gaat niet alleen om archaïsch vinyl, dat al lang alleen in de schappen van verzamelaars te vinden is, maar ook om bekende cd's en dvd's. Het is tijd om na te denken over het maken van een back-up van uw optische schijven. Een van de meest voorkomende formaten van de zogenaamde "images" van schijven is mdf.

Hoe een mdf-bestand te maken
Hoe een mdf-bestand te maken

Noodzakelijk

  • • Computer met optisch cd-/dvd-station
  • • Schijf voor vertaling naar mdf
  • • Programma voor het maken van afbeeldingen (Daemon Tools)

instructies:

Stap 1

Gebruik een van de meest populaire programma's Daemon Tools om een mdf-bestand met een schijfkopie te maken. Het programma is compatibel met alle moderne versies van Windows (XP, Vista en 7) en is gemakkelijk te gebruiken. U kunt het installatiebestand downloaden op de officiële website op: https://www.daemon-tools.cc/rus/products/dtproStd door op de knop "Download" te klikken

Stap 2

Voer het gedownloade installatiebestand uit en doorloop de standaardprocedure voor het installeren van het programma (kies een map, accepteer de licentieovereenkomst, enz.). Aangezien het programma ook een afbeeldingsemulator is (in hetzelfde mdf-formaat), is een herstart vereist om een virtuele schijf te maken.

Stap 3

Na opnieuw opstarten start het programma automatisch. Het bovenste bedieningspaneel bevat grote pictogrammen met de belangrijkste functies van het programma. Plaats de schijf die u in mdf-indeling wilt maken in het optische station van uw computer en klik op de knop Schijfimage maken in het programmapaneel. Standaard is dit het derde pictogram van links.

Stap 4

Er wordt een venster geopend met een keuze aan eigenschappen voor het maken van een afbeelding. Zorg ervoor dat het station waarin de schijf zich bevindt, is geselecteerd in de vervolgkeuzelijst Apparaat bovenaan, aangezien het virtuele station dat u zojuist hebt gemaakt ook beschikbaar is voor selectie.

Stap 5

Selecteer op het tabblad Apparaat het type schijf in de profielkiezer, waarvan u het mdf-bestand gaat maken. Als het gewoon een schijf is met meerdere bestanden (zowel een set foto's als een spel qua structuur), kies dan Data Disc. Andere veelvoorkomende opties zijn een muziekschijf - kies vervolgens Audioschijf of dvd met een film - en kies vervolgens dvd-video. Het is niet nodig om andere parameters op dit tabblad te wijzigen.

Stap 6

Op het tabblad Image atalog ("Catalogus van afbeeldingen") moet u de naam van uw mdf-bestand invoeren en het pad selecteren naar de map waar het zal worden aangemaakt. Het belangrijkste is om het bestandstype te selecteren onder de kop Uitvoerformaat - aangezien u het mdf-bestand moet maken, vinkt u het vakje MDS / MDF-afbeelding aan. Het programma kan echter ook andere soorten afbeeldingen maken - MDX en ISO. Klik op de Start-knop en de beeldvorming zal beginnen. Dit is een vrij langdurig proces dat enkele tientallen minuten kan duren, wees geduldig en je mdf-bestand is klaar!

Aanbevolen: